Lehet mondani, hogy a Xiaomi mindent IS gyárt, és tényleg sok kategóriában van terméke a cégnek, hol saját, hol partnervállalaton keresztül. A tévés szegmensben Kínán belül már óriási a Xiaomi eszközöknek a sikere, Európába még csak most gyűrűzik be a történet, ám a monitorokra nem kell ilyen sokat várni. Sőt, immár a Lurdy Mi Store-ban is kapható a Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34″, ami egy játékosoknak szánt monitor, méghozzá hatalmas képernyővel, többféle csatlakozóval, 144 Hz-es képfrissítéssel, valamint rendkívül versenyképes árazással.

Nem csak a monitor hatalmas, hanem a doboz is, persze több dolgot is találunk benne, szóval van is oka ennek. Egyrészt magát a monitort, hozzá egy talppal és egy állvánnyal. Az összeszerelés pár másodperc, a tartót bele kell pattintani a monitor hátuljába, a talpazatot pedig egy csavarral kell ráerősíteni az középső elemre. Vannak még csavarok, hogy ha falra szeretnénk szerelni a készüléket, ehhez viszont külön kell megvásárolni a tartót. Nézzük körül az eszközt; hátul van egy elem, ami leválasztható, mögötte találjuk a csatlakozókat. Kettő HDMI 2.0, egy Displayport 1.4, valamint egy 3,5 mm-es jack csatlakozó áll rendelkezésre, ha pedig oldalra kukkantunk, akkor gombokat figyelhetünk meg, amivel a menüt lehet irányítani.

A Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34″ nevében is benne van, hogy ez egy 34″-es képátlóval rendelkező monitor, méghozzá 3440 x 1440 pixeles felbontással, valamint 21:9-es képaránnyal. A VA panel remek betekintési szögekkel rendelkezik, de még ennél is szemrevalóbb a 3000:1-es kontrasztarány, hát még a maximum 144 Hz-es képfrissítés. Szürkeárnyalatos módban 4 ms a válaszidő, a panel az NTSC színskála 85%-át képes megjeleníteni, összesen pedig 16,7 millió árnyalatot láthatunk. Ha érzékelnénk annyit.

A hátsó gombokkal hozhatjuk elő a menüt, amiben számos dolgot kalibrálhatunk a színhűségen keresztül a feketék megjelenítésén át egészen a válaszidőig, ezzel részletesebben a fenti videóban lehet megismerkedni. Az akár 300 nites fénysűrűség mindenre elég, a helyes pozíciót pedig a monitor állíthatósága biztosítja, hiszen felfelé, lefelé és oldalra is dönthető, állítható a készülék. A monitor támogatja az osztott képernyős módod, valamint a kép a képben módot, ha pedig dokumentumot szerkesztünk, vagy böngészünk, akkor három ablak is kényelmesen elfér egymás mellett.

A Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34″ játékok során is hatalmas élményt nyújt, elég csak a fenti képre ránézni, milyen szépek a színek, mennyire sok minden ráfér egy ekkora panelre. Ugyanez igaz internetezés, vagy filmezés során is, ráadásul árban ez a tudás általában 200 ezer forint felett szokott kezdődni, itt viszont jelenleg mindössze 150 ezer forintot kell összegyűjteni, hogy a Lurdy Mi Store-ban vagy a xiaomi.hu webshopban meg lehessen venni a monitort? Best buy? A kategóriájában szinte biztosan annak számít.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.