Nem csak a telefonokról, tehát a Xiaomi Mi 10 Ultráról és a Redmi K30 Ultráról szólt a vállalat születésnapi eseménye, hanem ahogy már előzetesen hallani lehetett, egy extra készülék is bemutatkozott. Ez lett a lélegzetelállító Mi TV LUX OLED Transparent Edition, ami egyedülálló módon áttetsző képernyővel rendelkező tévét jelent.

A készülék tehát áttetsző OLED képernyőt használ, amin nagyrészt keresztül is lehet látni. Úgy kell ezt elképzelni, hogy kikapcsolt állapotban teljesen idomul a környezethez, amikor pedig aktiváljuk, azonnal a szemünk elé tárul a csodás panel. Döbbenet.

A Mi TV LUX OLED Transparent Edition képátlója 55″, 150.000:1 kontraszaránnyal, 10 bites színmélységgel (több mint egymilliárd színt képes megjeleníteni), valamint 93%-os DCI-P3 lefedettséggel rendelkezik. A képfrissítés 120 Hz, méghozzá 120 Hz-es MEMC mozgás interpolláció támogatással és mindössze 1 ms-os válaszidővel.

Belül MediaTek 9650 lapka dolgozik a XIaomi AI Master Smart Engine képfeldolgozó egységgel, amit 20 különféle algoritmussal és 5 különböző módra szolgáló dedikált optimalizációval láttak el.

A Mi TV LUX OLED AI Master for Audio szolgáltatása a tartalomnak megfelelően állítja be a hangzást, támogatott természetesen a Dolby Atmos is.

A tudásán kívül a dizájn is lélegzetelállító, hiszen mindössze 5,7 mm vékonysággal bír a készülék, ami egy kör alakú talpon áll, falra viszont éppen ezért nem helyezhető.

A televízión a MIUI for TV rendszer teljesít szolgálatot, amit az áttetsző panelnek megfelelően láttak el különféle szolgáltatásokkal, így például Always-On kijelzővel. Hátul három HDMI kábelt, két USB-t, valamint optikai kimenetet és Ethernet portot is találunk.

A Mi TV LUX OLED ára a különlegességének és tudásának köszönhetően sem olcsó azért, Kínában 49 999 jüan, ami nettó (tehát ÁFA és járulékok nélkül számolva is) 2,1 millió forintot jelent.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu