Az arcápolás már nem csak a nők mindennapi feladata. Bizony a sármos megjelenéshez elengedhetetlen az arcszőrzet karbantartása a férfiaknál, hiszen a túlbúrjánzó szőrzet, vagy éppen a borosta nem mindig megfelelő, ellenben a fordítottja már alkalmasint nagyobb szimpátiát válthat ki. A normál kézi borotvákat sokan szeretik, ám ezeknél léteznek gyorsabb, fejlettebb megoldások. A Xiaomi a Soocasszal működött együtt egy elektromos borotva kifejlesztésében, ebből lett tesztalanyunk, a Soocas S3.

Már első ránézésre is látszik, hogy a fekete-arany és piros-arany kombinációban kapható eszköz minőségi, nem utolsósorban rendkívül dizájnos. A fogást a nyél hátuljának némileg bütykös kialakítása segíti, alul pedig USB-C csatlakozó található, így akár elég az okostelefonok töltőjét magunknál hordanunk egy utazás során. Oldalt a bekapcsoló- és egyben módváltó gomb látható, normál és nagy sebességű vágás választható, a töltöttséget, vagy a funkciókat világító ikonok jelzik. Jó hír az IPX7 vízállóság, így nedves borotválkozás is lehetséges, nem csak száraz.

A Soocas S3 lényege viszont természetesen a 3D intelligens lebegőfej. A tekintetvonzó szavak mögött itt tartalom is rejtőzik. A vágóélek automatikusan élezik egymást, pontosabban a kés/penge és a szita élezi mindig a másikat, így nincs szükség gyakori fejcserére. A lényeg az Infinitiy Floating Technology kifejezésen alapul, igazából olyan, mint az autók felfüggesztése, akár 9 irányban engedi mozogni a fejet a borotva, plusz van egy rugalmassága is, hogy az arcbőrt és az arc kialakítását a lehető legtökéletesebben kövesse.

A működés során a segédkés megemeli a szőrszálat, a fő kés pedig levágja. Ennek a megoldásnak köszönhetően akár 0,08 mm-es precizitással meg lehet szabadulni a szőrszálaktól, nem marad akaratlanul is borostás a felhasználó. A Soocas S3 dupla hatékonysággal dolgozik, hiszen 3 csoportban összesen 15 penge és 135 fog található, utóbbi a dupla gyűrűs szitában. A vágás maximális sebessége 3,9 m/s, ilyenkor 3000-es furdulatról beszélhetünk percenként.

A szita alapanyagát a japán JFE, a segédkését pedig a svéd Sandvik szállítja. A mérnökök nem feletették el az utazózárat, így nem kapcsolható be véletlen a borotva. Egy feltöltéssel nagyjából 60 perc üzemidő elérése lehetséges, fontos, hogy töltés közben is lehet használni. A Soocas S3 mindössze 12 400 forintba kerül, márpedig a konkurenseknél ez jóval jobb ajánlat, főleg, ha a dizájnt, a tudást, valamint a vágóélek minőségét nézzük.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu