A Xiaomi Mi 10 Ultra egészen elképesztő, 120W-os töltésre képes vezetékesen, de talán még ennél is megdöbbentőbb adat, hogy vezetékmentesen is 50W-tal tudja magába szívni az energiát. Ez pedig annyira nagy eredmény, hogy sokan még kábelesen sem kínálnak hasonló sebességet, nem hogy vezetékmentesen, ennek a technológiának köszönhetően pedig 40 perc alatt feltölthető a 4500 mAh-s akkumulátor.

A gyártó pedig hivatalos oldalán mutatja be, hogy miként működik a folyamat. A kulcs a tekercs és az akkumulátor közötti bitek elrendezésében; lényegében a töltőszivattyúkban keresendő (ezek egyenáramú vagy váltóáramú átalakítók, amelyek a feszültséget csökkentik vagy növelik).

A tradicionális elrendezés helyett, ahol két töltőszivattyú egy sorban van, a Xiaomi párhuzamosan helyezte el. A felszültségátalakítás általában bár nem 100%, a 97% is fantasztikus, ráadásul a párhuzamos kialakítás miatt a hatékonyság is sokkal nagyobb.

A gyártó új generációs megoldásait pedig már 98,5% hatékonyságú, ami kis előrelépésnek tűnhet, de gondoljunk csak bele, hogy ha csak 1% is hővé alakul, mekkora energiaveszteség lehet az egy 50W-os töltésnél.

A szivattyúk ráadásul magas vezetőképességű grafén alapú anyaggal lettek összekötve a veszteségek további minimalizálásának érdekében, így lett csatlakoztatva a két, egyenként 2250 mAh-s cella.

A tekercs sem átlagos, a többszálú technológia öt réteges huzalt eredményezett, a telefon pedig állandó kapcsolatban áll lényegében a töltővel, mindig beállítja a kimeneti áramot az optimális töltés érdekében.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.