Akik napi szinten közlekednek autóval, óhatatlanul is belefutnak abba, hogy a hosszabb utak során megéheznek és pár falatot útközben fogyasztanak el. Ilyenkor viszont a morzsák csak úgy potyognak mindenhova, mondjuk egyébként is tény, hogy nehéz tisztán tartani a négykerekűeket. Benzinkúton viszont nem mindig van idő megállni, így a porszívózás is elmaradhat. Kivéve, ha beszerzi valaki mostani tesztalanyunkat, a 70mai Car Vacuum Cleaner Swift autós porszívót.

A készülék egy téglalap alakú dobozban érkezik, méghozzá egy hordozásra alkalmas szűtyővel és USB-C kábellel karöltve. Az extra tartozék a kefében végződő fej, de erről majd később lesz szó. A porszívó mindössze 700 grammot nyom, tehát a kategóriához képest könnyű, a fogantyú jól megmarkolható. Közvetlenül a hüvelykujjunkkal érjük el a bekapcsológombot, ami előtt három ledet láthatunk, ez jelzi a töltöttségi szintet.

A cég sokat dolgozott azon, hogy a speciális levegőáramlási rendszer mellett az eszköz hangja ne legyen elviselhetetlen, mindössze 65 dB a zajszint, ami teljes mértékben elviselhető. A 80W-os motorral felszerelt 70mai Car Vacuum Cleaner Swift 5000 Pa-os szívóerőre képes, így nem csak a morzsáktól és a hajszálaktól segít megszabadítani, hanem az atkáktól is.

A mellékelt kefejejjel könnyedén tisztíthatók az érzékeny felületek, így a kijelzők, a műszerfal, vagy éppen a légbeömlők lamellái. A porszívó elejét villámgyorsan le lehet csavarni, majd kiönteni a felszippantott koszt. Itt találjuk azt a HEPA-11 szűrőt, ami a 0,3 mikronnál nagyobb részecskék 99,97%-át kiszűri, hogy ne jussanak vissza a levegőbe.

A beépített 4000 mAh-s akkumulátor egy feltöltéssel nagyjából 24 percnyi üzemidőt garantál, az USB-C miatt viszont egyszerűen tölthető, akár szivargyújtóról is. A 70mai Car Vacuum Cleaner Swift ára 14 600 forint, amiből természetesen több porszívózás is kijön a kutaknál, de azzal nem vagyok kisegítve, ha rögtönözni kellene a takarítást. Ezzel viszont igen, bármikor magunkkal vihetjük, tényleg jó társa az autósoknak.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.