A 70mai a Xiaomi lényegében autós kiegészítőket gyártó partnere. Nem véletlenül mondjuk ezt, a cég ugyanis már piacra dobott kompresszort, porszívót és több autós kamerát is. Legújabb tesztalanyunk az utóbbi kategóriába esik, a 70mai Dash Cam A800 viszont a felső kategóriát célozza meg 4K felbontással, beépített GPS-szel, kiváló funkcionalitással.

A készülék dobozában több mindent találunk: hőálló ragasztó, műanyag spatula, elektrosztatikus matrica, USB kábel, autós szivargyújtó töltő, valamint tartóelem és használati útmutató. Oldalt néhány portot lelhetünk fel, van egy microUSB és egy AV-IN csatlakozónk (ez a hátsó kamerához kell, amit majd később lehet megvásárolni), valamint egy microSD kártyafoglalatunk. Az átellenes szélen csupán egy bekapcsológombot figyelhetünk meg. Természetesen a legfontosabb elem maga a kamera, ami felfelé és lefelé mozgatható, hogy tökéletes szögbe lehessen állítani.

Egy Sony IMX415-ös egységről van szó, ami maximum 8 MP-es képeket és 4K felbontású videókat tud rögzíteni, a 7 tagú lencsének és az f/1,8-as rekeszértéknek köszönhetően meglehetősen jó minőségben. Említést érdemel a 2,4 GHz-es WiFi, valamint az 500 mAh-s akkumulátor. A menü az elöl lévő gombokkal kezelhető, a képet és a rendszert a 3″-es színes TFT kijelzőn láthatjuk. A menü felépítése logikus, a legfontosabb dolgokat lehet állítani benne, részletesen az alábbi videóban beszélünk erről:

Tesztfelvételeket is a fenti filmünkben publikáltunk, de írásban annyit mindenképpen meg tudunk erősíteni, hogy a 4K felbontásnak és a 170 fokos látószögnek köszönhetően tényleg minden fontos részlet látható és belefér a képbe, a GPS pedig menti nem csupán a helyzetet, hanem a pontos sebességet is. Hardveres szempontból is jól áll a kütyü, egy kétmagos HiSilicon Hi3556 V200 hajtja. A 70mai alkalmazással ugyanúgy vezérelhető a kamera, mint a főmenüből, plusz könnyedén át is tudjuk másolni a videókat a készülékről a telefonra vagy táblagépre.

A 70mai Dash Cam A800 esetén szót érdemel még a parkolásfigyelés, az ADAS rendszer (sávelhagyás és ráfutás figyelmeztetés). A készülék ára 36 900 forint a Lurdy Mi Store-ban és a xiaomi.hu webshopban, ami a konkurensekhez képest kedvezőbb ár, hiszen a beépített GPS, a nagy kijelző, az állítható kamera, valamint a 4K felbontás mind-mind a csúcskategóriába repíti a kamerát.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag