A Xiaomi nemrég mutatta be a Mi Router AX6000-et, ami viszont egyelőre csak Kínában lesz elérhető, méghozzá január 8-tól kezdve. A router a legújabb generációs WiFi technológiával kecsegtet, ami persze jól hangzik, de csak akkor látjuk ennek előnyeit, ha valamilyen demókörnyezetben látjuk, pontotsan mit is jelent. A vállalat pedig igen látványosan mutatta be ezt. Egy hatalmas stadion közepére helyezték a routert, tőle egyenlő távolságra pedig egy Mi 11-en, valamint egy Apple iPhone 12 Pro Max csúcstelefonon indítottak el méréseket.

A tesztek persze inkább szimbólikusak, mint teljesen pontosak, de jól mutatja, hogy milyen előnyökkel jár, ha a megfelelő WiFi chip áll rendelkezésre egy mobiban. Ameddig az Apple készülékében Qualcomm X55-öt, addig a Mi 11-ben már X60-at találunk, utóbbi rendelkezik FastConnect 6900 technológiával.

A WiFi 6E maximum 2×2 6 GHz-re képes kétcsatornás módban, a maximális sebesség pedig 3,6 Gbps lehet. Az AX600 még erre is rátesz egy lapáttal az elméletileg elérhető 6000 Mbps sebességével (van még 2,5 Gbps-os, IEEE 802.3bz LAN port is). A végeredmény pedig szemmel látható, a Xiaomi zászlóshajója sokkal nagyobb sebesség „fogadására” képes, mint a konkurens modell. Mondjuk tény, ezt egyelőre ritkán lehet majd kihasználni.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag