Peking, Kína, 2019. január 11. — A Xiaomi a következő 5 évben kettős okostelefon+AIoT stratégiával fog rendelkezni 10 milliárd jüan befektetéssel az AIoT-be, jelentette be pénteken a cég alapítója és elnök-vezérigazgatója, Lei Jun a cég éves rendezvényén.

Az „AI + IoT” mellett az AI a „All in IoT”-ot is jelenti Xiaomi esetében, mondta Lei Jun.

A Xiaomi 2013 óta kezdte meg az ecosystem vállalatok fejlesztését az okostelefonokkal a középpontban. Öt év alatt a világ legnagyobb fogyasztói IoT-platformja lett, amely több mint 132 millió okos eszközt (a mobiltelefonokat és a laptopokat kivéve) kapcsol össze, köztük több mint 20 millió napi szinten aktív eszközt, szeptember 30-ig nézve.
A Xiaomi közelmúltbeli stratégiai együttműködése a TCL Corp.-al tovább fogja erősíteni a Xiaomi otthoni készülék üzletét az ellátási lánc és az OEM területén, különösen a légkondicionálók és mosógépek esetében.
A vezető pozíció megerősítése az okostelefonok piacán szerte a világon
Az okostelefon-üzlet a kezdetektől fogva a Xiaomi középpontjában állt az elmúlt években.

„Az 5G technológia elterjedése előtt a Xiaomi sikere az okostelefon-üzlet szegmensben abban rejlik, hogy megerősíti vezető pozícióját az okostelefonok piacán szerte a világon”

mondta Lei.
2019-ben a Xiaomi okostelefon-üzlete továbbra is az innovációra és a minőségre összpontosít, valamint a termékportfólió optimalizálására.

A Xiaomi január 10-én Pekingben bejelentette, hogy a Redmi független márkaként fog tovább működni. Ki is adta népszerű Redmi Note sorozat legújabb verzióját, a Redmi Note 7-t. Ez a „Mi + Redmi” kettős márka-korszak megérkezését jelenti. A Mi erősíti jelenlétét a közép- és csúcsminőségű okostelefon-piacokon és az új kiskereskedelmi csatornákon, míg a Redmi továbbra is kiemelkedő minőségű, rendkívül költséghatékony okostelefonok kutatására és fejlesztésére összpontosít, és felgyorsítja a globális terjeszkedés ütemét.
A két fő okostelefon-márka mellett a Xiaomi több márkás stratégiát fog bevezetni, beleértve a Black Shark-ot, a POCO-t és a Meitu-t, hogy jobban meg tudja célozni a különböző felhasználói szegmenseket.
2018 harmadik negyedévében a Xiaomi nemzetközi bevétele teljes bevételének 43,9%-a volt. 2019-ben Xiaomi folytatja a globális terjeszkedést az európai és latin-amerikai piacokra összpontosítva. A Xiaomi továbbra is hatékony, új kiskereskedelmi rendszer kialakítását fogja folytatni, azáltal, hogy folyamatosan fejleszti a hatékony offline csatornákat, miközben növeli az online csatornákat.

FORRÁSblog.mi.com
Bánfi Péter
WayteQ Europe Sales Representative, közgazdász, Xiaomi rajongó vagyok immár 5 éve. Bábáskodtam az első magyarországi Mi Store létrejötténél, a Xiaomi pekingi irodájában pedig már előre köszönnek nekem :)