Vannak olyan faramuci helyzetek, amikor egy terméknek új verziója érkezik, ám kívülről szinte egyáltalán nem látható a különbség, ezzel pedig igen nehéz helyzetbe állítva a vásárlót, hogy ha nem lát diferenciát elsőre, akkor miért válassza a friss modellt. Egy kicsit az Amazfit Cor sorozat helyzete is ilyen, ugyanis első blikkre ember legyen a talpán, aki azonnal kiválasztja, hogy melyik az első, és melyik a második generáció. Pedig lényeges különbségek vannak!

Tény ami tény, hogy a kijelző mindkét termék esetén 80 x 160 pixeles és 1,23″-es, IPS panelről van szó, méghozzá színes verzióról. Elöl tehát kvázi ugyanaz, hátul viszont nem. Új pulzusmérő szenzor került bele a Cor 2-be, ami nem csupán gyorsabb, hanem pontosabb méréseket tesz lehetővé.

Ugyanígy fejlettebb lett a lépésszámláló algoritmus, ami precízebb eredményekkel szolgál séta, vagy más tevékenység közben. Másként lehet a csuklónkra is feldobni az eszközöket, ameddig az elődöt pattintós módszerrel lehet rögzíteni, addig az utódot a klasszikus csatos megoldással, ráadásul a szíj is hosszabb lett, szóval a vastagabb csuklóval rendelkező emberkék is bátran használhatják.

A szoftveres optimalizációknak hála hiába lett 170 helyett 160 mAh-s az akkumulátor, mégis nőtt az üzemidő, 12 helyett már 15 napos teherbírásra számíthatunk. Sőt, ez annak is köszönhető, hogy nem Bluetooth 4.0, hanem már Bluetooth 4.2 található az Amazfit Cor 2-ben, ami jóval energiatakarékosabb. Van tehát bőven előrelépés, csak elsőre ez nem látszik annyira.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu