A Xiaomi igencsak előkelő helyen áll a viselhető eszközök és az audiotermékek piacán, ezt a pozíciót szeretné megerősíteni a vállalat a most bemutatott, kifejezetten európai modellként debütáló TWS Earphones Basic és Mi Smart Band 5 termékekkel is.

Xiaomi Mi Smart Band 5

Ahogy tavaly, idén is a „Smart” szó került az aktivitásmérő nevébe a kínai verzióhoz képest, NFC viszont sajnálatos módon nem, ez továbbra is csak a világ legnépesebb. országában lesz elérhető.

Ettől függetlenül komoly változásokat és egyben előrelépéseket ígér a kütyü, hiszen 1,1″-es színes OLED kijelzővel kecsegtet, ami több mint 65-féle óralapot tud megjeleníteni. A csukónk felől lévő pulzusmérő 50%-kal pontosabb méréseket ígér, mint eddig.

Fontos újítás még, hogy már nem kell kivenni a központi egységet a töltéshez, hanem mágnesesen etethető a készülék. Hatféle színű szíjjal lehet majd megvásárolni, az átlagos üzemidő pedig nagyjából 14 napra rúg. A vízállóság adott (5 ATM), a 11 sport mód pedig jól jöhet annak, aki sokat futkározik vagy más tevékenységet végez. A kameraexponálásra is használható Smart Band 5 továbbfejlesztett alvásfigyelést is kapott, az ára pedig itthon 14 900 Ft lesz és elvileg a hónap végén már megjön az első készlet.

Xiaomi Mi True Wireless Earphones Basic

A Mi TWS Basic egy újabb vezeték nélküli fülhallgató, méghozzá 14,2 mm-es dinamikus membránokkal és AAC audio kodek támogatással. Van zajszűrés is, ami az extra két mikrofonnak köszönhető.

A fülesek érintésérzékeny felületén keresztül lehet bizonyos funkciókat, így hívásfogadást, zenemegállítást eszközölni, de az is jó dolog, hogy a szenzoroknak köszönhetően azonnal megállítja a lejátszást, ha kivesszük a kütyüket a fülünkből.

Az üzemidő 5-5 óra, a töltést a mellékelt és a képeken is látható töltődokkolóban végezhetjük, ami összesen 20 órányi működést tesz lehetővé. Az etetés USB-C-n keresztül történik.

A Mi TWS Basic esetén egyelőre csak az eurós árat tudjuk, ami 40 eurót jelent, tehát egy 10 ezer forint felett lévő hangkeltőről van szó.

Elvileg mindkettő fenti készülék érkezik majd a Lurdyba is, a Band 5-re már július végén számítani lehet.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu