A Xiaomi mindig is a Mix sorozatban teljesítette ki a technológiai vívmányait, és ez a Xiaomi Mi Mix Alpha esetén sincs másképpen. Döbbenetesen néz ki a telefon, ami egyrészt 108 MP-es kamerát kapott, másrészt a kijelző szinte teljesen körülöleli.

Persze azért gyorsan érdemes lehűteni a kedélyeket, mert a mobil finoman szólva sem lett olcsó mulatság, hiszen 19 990 jüanba kerül majd Kínában, ami adóterhek nélkül számolva laza 858 ezer forintot jelent.

Az egyszerűen lélegzetelállítóan gyönyörű Xiaomi Mi Mix Alpha belsejében Snapdragon 855+ SoC-t találunk, méghozzá 12 GB-nyi RAM és 512 GB-os adattároló társaságában. A 4050 mAh kapacitású szilikát nanorészecskékből felépülő akkumulátor a 40W-os vezetékmentes gyorstöltést is támogatja. Ez persze jó dolog, de az igazi ütőkártya nem más, mint a kijelző.

A panel mindössze 2,15 mm-es kávával rendelkezik felül és alul, valamint van egy csík hátul, ami a három kamerát rejti, ezeket zafírüveg védi a sérülésektől. A szélek nyomásérzékenyek és képesek az értesítések megjelenítésére. Vicces adat, de fontos, hogy a képernyő/készülék arány 180,6%. Nincs hangszóró (akusztkus képernyőrezgetés van helyette), a közelségérzékelő is ultraszónikus, szóval sem kameralyukkal, sem szenzorszigettel vagy más bemetszéssel nem találkozunk.

A kijelző hátsó részét AI algoritmusok felismerésével látták el, így olyan fontos eseményeket is képes felfogni, mint a taxirendelés, vagy edzés. A Xiaomi szerint felesleges lett az előlapi kamera, minden a hátlapi hármassal lehet végrehajtani.

A fő egység egy 1/1,33″-es Samsung ISOCELL Bright HMX szenzor Tetracell technológiával és 108 MP-es felbontással, de a legjobb képek 27 MP-ben készülnek, hiszen négy pixelből készít egyet a telefon a tökéletes minőség elérésének érdekében (pixel binning). Alatta fekszik az ultra nagylátószögű (117 fok), 20 MP-es, f/2.0-s fényképező, valamint a 12 MP-es, f/2,2-es telefotó lencse. Makrofotózni mindössze 1,5 cm-ről lehet, adott a lézeres fókuszálás is.

Ha valaki azt hiszi, a Xiaomi Mi Mix Alpha extrasérülékeny, akkor ne aggódjon tovább, hiszen 2,88 g-os zafírüveg védi végig a kijelzőt, valamint repülégépeknél használt alumínium ötvözetet használtak fel, ami háromszor erősebb a hagyományos megoldásoknál.

A készülék külföldön decemberben kerül forgalomba, itthoni értékesítésről egyelőre nincs hivatalos információnk.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu