Még 2019 októberében mutatták be a Redmi 8-at, ami már tényleg egy olyan alsó kategóriás készülék, ami évekig jó szolgálatot tehet annak, aki egy jó sebességű, mindennapi használatra tökéletes telefont keres, méghozzá kedvező áron. Úgy tűnik viszont, hogy a Xiaomi már lázasan készül az utóddal, ami kamerás fronton komoly előrelépéseket hozhat.

A felül és alant látható képen ugyanis négy szenzor is megfigyelhető. A hírek szerint lesz egy 13 MP-es fő egység, egy 8 MP-es ultraszéles, egy 5 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységélesség lencse, ebből az első kettő igazán érdekes, nagylátószög ugyanis eddig nem volt az alsó szegmensben.

Az elrendezés és a dizájn erősen hajat a Redmi K30-ra, annyi különbséggel, hogy a negyedik kamera itt a vaku közvetlen közelében helyezkedik el. Hardveres téren viszont megintcsak vált egyet elvileg a Redmi, és már nem Snapdragon 439-re lehet számítani, hanem MediaTek Helio G80-ra, ami egyrészt erősebb, másrészt a Redmi Note 8 Pro G90T-jéből kiindulva egyáltalán nem tűnhet rossz iránynak.

Ami még komoly előrelépés lehet az az, hogy a képernyő nem csak HD+, hanem Full HD+ lesz, ami nagyon komoly fegyvertény, hát még az NFC, amit a pletykák szerint szintén kap majd az 5000 mAh-s Redmi 9.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

FORRÁSTwitter
Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.