Tegnap erősítette meg a Xiaomi a hírt, hogy november 5-én nem csupán a Mi CC9 Pro (ami Európában alighanem Mi Note 10 lesz) mutatkozik be, hanem a Mi TV 5 is. Ami még ezeknél is érdekesebb, hogy napvilágot lát a cég első okosórája, a Xiaomi Mi Watch, méghozzá igen komoly képességekkel.

Két videón is megtekinthető már az óra, jól megfigyelhető például, hogy 3×3-as elrendezésben láthatók az ikonok, méghozzá fekete háttérrel. A kütyün MIUI for Watch rendszer dolgozik majd, tehát nem Android Wear, annak ellenére, hogy Snapdragon Wear 3100 hajtja majd. Oldalt a tekerhető koronával lehet majd mozogni a menüben, de bekapcsológombként is funkcionál majd.

A rövidfilmen még egy videót is lejátszanak, szóval ezt is megtehetjük majd a Xiaomi Mi Watch-on, aminek lényege az lesz, hogy minél több telefonos funkciót elérhessünk anélkül, hogy magát a mobilunkat elő kellene venni. Persze alighanem a szolgáltatások legnagyobb része Kínára korlátozódik majd.

Az okosóráról nem csak a hardver derült már ki, hanem például hogy lesz benne GPS, NFC, WiFi, Bluetooth, és még eSIM is. A fekete és fehér színben debütáló készülék globális megjelenéséről még nincs szó, de reméljük, eljut majd Európába is.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu