A hölgyekkel főleg, de velünk férfiakkal is alighanem többször előfodult már, hogy a konyhában sertepeltéltünk, paníroztuk a húst, majd lisztes-tojásos kézzel akartuk kitekert kezekkel kinyitni a csapot, hogy legalább azt ne kelljen utána letakarítani. Bizony, milyen jól jönne ilyenkor egy olyan megoldás, amit már éttermekben, mosdókban is láthattunk; alátartjuk a mancsunkat és jön a víz. No, ez otthon is megoldható, méghozzá tesztalanyunkkal, a Xiaoda víztakarékos indukciós csappal.

Igen, Xiaoda, nem Xiaomi. Partner, akárcsak a Soocas vagy éppen a Roidmi. Szóval van ez a kütyü, ami egy olyan dobozkában érkezik, amiben van hat darab külső vagy belső menetes adapter, három tömítőgyűrű szűrővel, valamint egy fém eszköz, ami a szereléshez szükséges. Szakértelem viszont nem, ugyanis a már egyébként is falon vagy mosdókagylónál lévő csapra kell felszerelni, ebből jön ki egy nyúlvány, amire pedig magát a csapot kell belenyomni.

Szóval van ez a Xiaoda víztakarékos indukciós csap, ami a légbefecskendezéses megoldásnak köszönhetően még vizet is spórol nekünk, nem is keveset, állítólag 30%-ot. Meg kell nyitni a csapot, majd utána ha alul 10 centiméteren belül tartjuk a kezünket, akkor ameddig ott tartjuk, akkor folyik a víz (a reakcióidő mindössze 0,25 másodperc), ha pedig oldalt 5 centiméteren belül tartjuk a tenyerünket, akkor folyamatosan folyik, de maximum 3 percig, nehogy véletlen úgy hagyjuk.

A kütyü belsejében egy beépített akkumulátor is található, amit az oldalt lévő, gumiajtócska mögé rejtett microUSB csatlakozón keresztül lehet tölteni, 3 órányi etetés után nagyjából 6 hónapig működik egy feltöltéssel, persze ez lehet több és kevesebb is, használattól függően. A szenzorok az MCU algoritmust használják, így még némileg tanulnak is, hogy hozzászokjanak a felhasználási módszereinkhez.

A túlfolyás elleni védelemmel ellátott, könnyedén leszedhető, de mindenképpen hasznos Xiaoda víztakarékos indukciós csap ára 5 490 forint a Lurdyban és a xiaomi.hu webshopban, nyilván rétegtermék, de konyhába, különféle cégekhez jól tud jönni, mivel kényelmes, ráadásul tisztítani is ritkábban kell a csaptelepet, plusz a baktériumok száma, de főleg a vízszámla is csökkeni fog.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.