Nem is olyan régen történt, hogy az előző amerikai kormány katonai tiltólistára tette a Xiaomi (és a DJI-t is), arra hivatkozva, hogy a Kínai Néphadsereg irányítása alatt működik a vállalat. Ez nem kereskedelmi vétó, mint a Huaweinél, pusztán az USA cégek nem fektethetnek be a Xiaomiba. Mivel ez a cég szerint nonszensz, így válaszul be is perelték az amerikai kormányt. De itt még nincs vége a dolognak, a Xiaomi ugyanis egy elég komoly döntést hozott meg, amivel vélhetően kisebb hadat üzent az amerikai cégeknek.

Februártól ugyanis a Kínában piacra kerülő Xiaomi készülékekre nem lesz elérhető egy Google szolgáltatás sem, és ha azt hinnénk, hogy majd villámgyorsan utólag feltelepíthető lesz, akkor tévedés, mert nem lehet majd csak úgy ripsz-ropsz megoldani ezt. Eddig ugyanis a GetApps alkalmazásboltból elérhető volt a Play Áruház és ezzel együtt például a YouTube és társai, mostanitól viszont már nem lesz így, szóval aki Kínából rendelte telefont (Redmi, Mi), az kétszer is gondolja meg, mielőtt megteszi.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lesz Android és ez a döntés az európai termékeket egyáltalán nem érinti, szóval aggódni nem szükséges, csupán a Xiaomi igyekszik elérni, hogy Bidenék visszavonják Trumpék döntését.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeXiaomi Mi Store Magyarország