Néhány éve, amikor az Apple elhagyta a 3,5 mm-es jack csatlakozót, az androidos gyártók sem késlekedtek sokat és a csúcstelefonokról száműzték a népszerű portot. Amikor pedig az iPhone 12-es sorozat bemutatkozott, mindenki megint a cupertinói vállalatot savazta, hogy most a töltőfej került ki környezetvédelmi okokból a dobozból.

Nos, sajnos a jó élet a Xiaominál sem tart sokáig, legalábbis Lei Jun szavaiból erre lehet következtetni. Vagyis nem csak következtetni lehet, hanem ez már ezek szerint eldöntött tény.

A Xiaomi vezetője ugyanis egy Weibo posztban erősítette be, hogy szintén a környezet megvédésének okán a Mi 11 dobozában sem lesz töltőfej, vége tehát annak a korszaknak, amikor a cég élen járt a nagyteljesítményű tartozék csomagba helyezését tekintve. Ellenben azért még lehet valamiben reménykedni, Jun is azt írta, hogy igyekeznek valamiféle áthidaló megoldással szolgálni, amiről a december 28-ai bemutatón mond többet.

A konkurenseknél vékonyabb dobozon viszont rajta lesz néhány fontos képesség, így a 108 MP-es kamera, a Super AMOLED kijelző, a HDR 10+ támogatás és a Harman Kardon zene.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.