Okosmérleg. Már csak a megnevezést is érdemes ízlelgetni, hiszen valószínűleg sokan ráncolják a homlokukat. Mitől lehet okos egy mérleg? Attól, hogy képes megkülönböztetni, hogy egy gyerek, vagy egy felnőtt áll rajta? Tudja ugyan ezt, de aligha spanyolviasz a dolog. Hát akkor? A funkciók miatt.

A Xiaomi Mi Body Composition Scale a legvékonyabb pontján mindössze 14,75 mm-es, szép, karcsú, kiváló dekorelem, bárhol is tartjuk. A lekerekített sarkok mellett kiemelendő a vékony, edzett üveglap, ami polírozott, hogy kevésbé csússzon. Feltűnhet a négy korong, ezek 304L típusú rozsdamentes acélból készültek, ezek tartalmazzák azokat az érzékelőket, elektródákat, amelyek a BIA, vagyis Bioelektronikus Ellenállás Analízisre képesek.

A mérleg 4 darab AAA elemmel működik, amit az eszköz hátulján lévő ajtócska mögé kell behelyezni. Normál használat mellett 8 hónapig bírja majd így a méréseket a kütyü, a ledes kijelző csak akkor világít, ha legalább 3 másodpercig a mérlegen vagyunk, vagy erősen rálépünk. A Mi Fit alkalmazás a funkciók eléréséhez elengedhetetlen, az appot iOS és Android eszközökre is letölthetjük. A párosításhoz a programon belül a jobb alul lévő Profil fülre kell kattintani, majd máris hozzáadható a mérleg, ehhez még rá kell álljunk, hogy szinkronizálni tudjanak a készülékek.

A 16 profil lehetőséget kínál arra, hogy a család mellett még a barátok, szomszédok számára is legyen nyomonkövethető statisztika, a 10 féle testadat mérés pedig igen komoly képességnek számít. A következőkről van szó:

xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Izomtömeg
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 BMI – testtömeg index
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Csonttömeg
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t06 Testtömeg
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Testzsír százalék
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Zsigeri zsír
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Alapvető anyagcsere
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Test típus (alak)
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Test pontszám
xiaomi mi compositon scale okosmerleg t03 Vízmennyiség

Ezeket mind a mérleg monitorozza, mi pedig a Mi Fit alkalmazásban láthatjuk, hogy melyik értékünk felel meg, és hol van még olyan rész a testünkön, amin mindenképpen dolgoznunk kell. A kapcsolat Bluetooth 4.0-n keresztül épül fel a Xiaomi Mi Body Composition Scale és más eszköz között. A részletes videónk még többet elárul a mérlegről:

Mivel elég összetett tudásról adott tanúbizonyságot a Xiaomi Mi Body Composition Scale, ezért alighanem megéri a 9 990 forintos árát, hiszen nem csupán szép, hanem hasznos is, pláne, hogy rengeteg olyan adatot közöl a testünkről, amik jól jöhetnek a mindennapokban, illetve jó iránymutatást adnak arról, hogy helyesen táplálkozunk-e, vagy eleget mozgunk-e.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu