Az okosotthon egy nagyon tág fogalom, számos eszközt felölel már a téma, legyen az egy robotporszívó, egy légtisztító, egy éjszakai fény, vagy tesztalanyunk, a Xiaomi Mi LED Ceiling Light, ami magyarra fordítva emészthetőbb nevű; okos mennyezeti lámpa. A 450 x 75 mm-es és 2 kg-os kütyü elég méretes csomagolásban érkezik, a fő modul a két oldalt lévő narancsságra csúszka segítségével kipattintható és könnyedén felszerelhető, ráadásul kompatibilis más Xiaomi mennyezeti lámpákkal is.

Nyilván ahhoz, hogy az okos mennyezeti lámpát erre az eszközre is rá lehessen aggatni, kellenek a funkciók. Ehhez alapvetően járul hozzá a beépített 2,4 GHz-es WiFi modul, ezzel kommunikál a cucc a hálózattal, a Xiaomi Home-on keresztül pedig párosíthatjuk ki, hétszer kell le és felkapcsolni, hogy csatlakozni lehessen hozzá.

További fícsör, hogy 2700-5700K lehet beállítani a fehéregyensúlyt, a legnagyobb fény, ami 2200 lm, 4000K esetén bocsátja ki magából a lámpa, de van Hold mód, ahol egész kellemes, 0,2-120 lm közé belőhetjük a fényforrást.

Az okostelefonos vezérlés mellett hanggal is lehet irányítani, Google Asszisztens vagy éppen Amazon Alexa kompatibilis eszköz ez, plusz van egy bluetooth-os Yeelight távirányító, ami szintén szuper dolog, hiszen mindenféle kütyü nélkül lehet ágyból szórakozni. Az alkalmazás még tovább megy, előre beállított hangulatokat is aktiválhatunk, plusz időzíthetjük a be- és kikapcsolást is, ha szeretnénk.

Mivel a Xiaomi Mi LED Ceiling Light élettartama nagyjából 25000 ezer óra, így kimondottan hasznos lesz a zárt kialakítás, ami por- és rovarmentessé teszi. Márpedig a több évnyi megbízható használat, a rendkívül dizájnos kialakítás és a könnyű kezelhetőség miatt lazán megéri a 20 900 forintos árát, ha pedig valakinek még a bluetooth-os irányítója fáj a foga, akkor 1 990 forintot kell a Lurdy Mi Store-ban hagynia.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu