Habár manapság kimondottan digitális világban élünk, azért még mindig sokan szeretnek olvasni, sőt, egyetem alatt a legtöbb mindent még mindig írásos jegyzetből tanulnak a diákok. Nem mindegy viszont, hogy milyen fényforrás folytatjuk ezeket a tevékenységeket, hiszen szemünk nagyon érdemes figyelni, vigyázni. A Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S pont ennek aprópójából készült, dizájnos, kecses, mindemellett pedig a tudásának hallatán is csak örömkönnyeket hullajtunk majd.

A Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S egy többszörös dizájnnyertes asztali lámpa, rendkívül minőségi anyagokból készült, a zsanér is olyan masszív, hogy még 10 ezer kinyitás és becsukás után sem veszít 17%-nál többet az erejéből. A lámpa talpánál találjuk a bekapcsológombot, amit tekerni is tudunk. Ha csak szimplán forgatjuk, akkor a fényerőt módosíthatjuk 30 és 520 lumen között, ha pedig lenyomva tesszük mindezt, akkor a fehéregyensúly módosul 2700 és 6500K között.

A ledek nagyon tartósak, nagyjából 25 ezer órányi az élettartamuk, normál mennyiségű használat esetén tehát elég lesz bő 10 évente lámpát cserélni. Nem semmi. A tápellátás mindig szükség, a talp oldalába lett beépítve a csatlakozó. Alul van a reset gomb, amit a mellékelt SIM-tűvel lehet elérni, és kell így, mert 5 másodpercig kell nyomva tartani a párosításhoz.

Persze ehhez a Xiaomi Home alkalmazást is telepíteni kell iOS-re vagy Androidra. Megkeressük a menüben a lámpát, megadjuk a WiFi jelszavunkat (szigorúan 2,4 GHz-es hálózatot kell választani), majd el is érjük a funkciókat. Appon belül lehet módosítani a fényerőt és a fehéregyensúlyt, plusz négy mód közül is választhatunk: fókusz, olvasás, PC, gyermek. A fókuszálási időt megváltoztathatjuk, de általánosságban maximum 45 percre érdemes kalibrálni.

A Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S hanggal is vezérelhető, az Amazon Alexa, a Google Home, valamint az Apple Homekit támogatott. Az asztali lámpa ára 11 900 forint a Lurdy Mi Store-ban és a webshopban, ennyit pedig nem kell sajnálni érte, hiszen nagyon jól néz ki, eszméletlenül tartós, és egy átlagos lámpához képest sokkal többet is tud.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.