Alighanem többen jártunk már úgy, hogy egy vacsora, egy filmezés, vagy olvasás során valamilyen hangulatvilágításra vágytunk volna. Erre volt már korábban is megoldás a Xiaomi kínálatában, méghozzá a színes okosizzó, aminek most az utódjával foglalkozunk. A Mi LED Smart Bulb Essential külsőleg szinte megszólalásig hasonlít elődjére, de fontos, hogy kevesebbet fogyaszt, a fényereje pedig kicsivel nagyobb.

A régi és az új izzó között dizájnban tehát nincs különbség, az alja viszont világosabb szürke, így lehet kiszúrni, melyik modellről van szó. Fontos a fogyasztás csökkenése, ami csupán 9 watt, tehát ha még állandóan használjuk is, akkor sem fogja megterhelni a villanyszámlánkat. A foglalat E27, így csillárokban, állólámpákban is javasolt a használata.

A beüzemeléshez nincs sok teendőnk. Be kell csavarni az izzót, majd letölteni iOS-re vagy Androidra a Xiaomi Home alkalmazást. A párosító módhoz néhányszor és gyorsan fel és le kell kapcsolni a lámpát, majd elkezd különféle színekben, végül fehérben világítani. Ezután már az appon belül és WiFin keresztül megtalálhatjuk a kütyüt, a lényeg, hogy 2,4 GHz-es hálózatot használjunk. A csatlakoztatás után mobilról módosíthatjuk a fényerőt, a színhőmérsékletet és a színeket, plusz előre beállított témákat is kiválaszthatunk.

A maximális fényerősség 950 lumen, így közepes méretű szobákba egy izzó is elég, de inkább kettő az ajánlott. A Xiaomi Mi LED Smart Bulb Essential bírja a megpróbáltatásokat, a gyártó szerint 125 000 alkalommal lehet fel- és lekapcsolni, az élettartama pedig nagyjából 25 000 óra, ergo egy ilyen izzó beszerzése után évekig kiszolgálhat minket.

Az okosizzó ára mindössze 4 490 forint a Lurdy Mi Store-ban és a webshopban, ennyiért pedig ha nem is ajándék, de annak is jó ötlet, plusz tényleg kényelmes, nem csak hangulatot teremt, de erős a fénye, hosszú az élettartama, szóval lényegében minden mellette szó, és semmi ellene.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.