Vannak nyaralók, amelyekben nincs minden helyiségben fűtés, de a régi polgári lakásokban is előfordul, hogy a nappaliban ugyan akad egy hatalmas konvektor, meleg azonban nem jut a fürdőbe, ami télen nagyon kellemetlen lehet. A Xiaomi viszont előrukkolt egy fűtőegységgel, amely könnyű, okostelefonról vezérelhető, ráadásul villámgyorsan képes felmelegíteni a különböző helyiségeket. Ez a Xiaomi Mi Smart Space Heater S, amelyről a mostani tesztben szó esik.

Már a doboz felemelésekor is érezzük, hogy milyen könnyedén pakolható eszközről van szó, hiszen mindössze 5,7 kg-ot nyom a konvektor. Méreteit tekinte 526 x 780 x 216 mm-es, a letisztult, minimalista stílusának köszönhetően pedig bárhol jól mutat, az IPX4 védettségnek köszönhetően pedig akár a fürdőszobába is helyezhető. A csomagolásban két talpat és négy csavart, plusz egy csavarhúzót kapunk, a talpakat könnyedén fel lehet rögzíteni a készülék aljára.

Összesen 4800 cm2 hőleadási felülettel rendelkezik a Xiaomi Mi Smart Space Heater S, a kétutas hőelvezetésnek köszönhetően pedig felfelé és előre is eljuttatja a meleg levegőt. A gyors felfűtést 74 db alumínium fűtőelem és a 2200W-os maximum teljesítmény garantálja, egy nagyjából 40-45 m2-es szobát is fel tud melegíteni. Felül van rajta egy kapaszkodó, ami egyrészt segíti a hordozást, másrészt törölközőtartóként funkcionál.

A konvektor oldalán több gombot és egy főkapcsolót találunk. Az érintőgombokkal lehet szabályozni a nappali módot, vagy éppen a 18-20-22-24-26-28 fokot hőmérsékletet, illetve az 1-3-5 órás időzítést bekapcsolni. A Xiaomi Home alkalmazást letöltve a készülék beleilleszthető a Xiaomi ökoszisztémába. Az oldalt lévő napocska/WiFi ikon tartalmazó gombot kell hosszan nyomni a párosításhoz, majd 2,4 GHz-es hálózaton keresztül már hozzá is lehet adni. Az alkalmazásban (amelynek működését a fenti videó taglalja) egy egységekben lehet állítani a hőmérsékletet, az időzítést, aktiválni lehet a gyerekzárat, plusz lekapcsolható távolról a fűtés, valamint létre lehet hozni automatizáló folymatokat.

A Xiaomi Mi Smart Space Heater S támogatja a Google és az Alexa hangasszinsztenseket, így akár hanggal is vezérelhetjük. A biztonságról a túlmelegedés és az eldőlés elleni védelem gondoskodik, így balesetet nem okozhat a konvektor használata. Egyszerű, könnyen kezelhető és távolról irányítható okoseszköz ez, ami sok háztartásban jól jöhet, megvásárolni pedig a xiaomi.hu webshopban és a Lurdy Mi Store-ban lehet.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.