Jön az újév, jönnek a fogadalmak. Elmegyek Kínába és meglátogatom a Xiaomi főhadiszállását. Vagy csak egyszerűen végre pihenek egyet. De legtöbbször inkább, hogy lefogyok tíz kilót. Igen ám, de ehhez nem elég csak súlyt veszíteni, hanem érdemes több adatot is figyelembe venni. Már az első generációs Xiaomi okosmérleg is képes volt számtalan dologra, a Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 viszont még rátesz minderre egy lapáttal, ráadásul jóval olcsóbb is lett, mint elődje.

A 30 x 30 x 2,5 centiméteres okosmérleg már első ránézésre rabul ejti a felhasználóját, sőt, elszántabbá teszi. Felül edzett üveg látható, méghozzá a négy sarokban négy BIA szenzorral (erről később). Az alsó részen módosították a talpakat, most már egyenetlenebb felületen is stabilan áll, de ettől még szabad/érdemes szőnyegre, vagy puha részekre fektetni. A működéshez négy darab AAA elem szükséges (nincs a csomagban), utána pedig akár egy évig is képes funkcionálni, persze használattól függően.

A Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 kijelzője elegáns, sőt, ugyebár rejtett, tehát csak akkor villan fel, ha ráállunk a mérlegre. 100 gramm és 150 kilogramm között képes mérni, tehát akár kis dolgokat is megmérhetünk, méghozzá 50 grammos pontossággal.

A teljes funkcionalitáshoz szükség lesz a Mi Fit alkalmazásra, amit iOS-re és Androidra lehet letölteni. A fiókba bejelentkezés után a jobb alsó profil, majd az eszköz hozzáadása fülre kell kattintani, és így párosítani a mérleget. Rá kell állni, a Bluetooth 5.0-n keresztül felépül a kapcsolat és voilá, működik minden.

Az alkalmazásban akár 16-féle profilhoz is társíthatunk adatokat, nem is keveset. Azon kívül, hogy hány kilogrammot nyomunk, a mérleg képes mérni még számos adatot, a komplex algoritmusok sorozatával és a továbbfejlesztett bioelektronikus ellenállás analízis (Bioeletrical Impedance Analysis – BIA) segítségével pedig pontos statisztikák készíthetők. A teljesség igénye nélkül: testzsír és izomarány, alak, zsigeri zsír, alapvető anyagcsere, BMI, egészségügyi pontszám stb. Még egyensúlytesztre is képes a kütyü, hogy feltegye az i-re a pontot.

A Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 ára mindössze 7 990 forint a Lurdy Mi Store-ban és a xiaomi.hu webshopban. Ennyi pénzért pedig egy nagyon dizájnos, minőségi, rendkívül precíz, valamint az átlagos mérlegeknél sokkal de sokkal több tudást garantáló eszközt tudhatunk magunkénak.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu