Az okosotthon már nem csupán a filmekben létező futurisztikus fogalom, hanem a valóság. Megannyi okoseszköz létezik már a Xiaomi kínálatában is, gondoljunk csak a szenzorszettre, a robotporszívóra, vagy éppen a légtisztítóra. Mindig vannak viszont még olyan háztartási eszközök, amelyek nem rendelkeznek ilyen képességekkel, így egy állólámpa, vagy egy kávézfőző. Mostani főszereplőnk, a Xiaomi Mi Smart Plug viszont épp ezeket segít távolról vezérelni.

A Xiaomi Mi Smart Plug okoskonnektor dobozában a leíráson kívül magát a kütyüt találjuk, méghozzá normál EU-s aljzattal, valamint ki- és bekapcsológombbal, plusz egy pici leddel. A normál konnektorba helyezést követően le kell tölteni a Xiaomi Home alkalmazást az iOS-t vagy Androidot futtató eszközünkre.

A párosítás egyszerű, a készüléken lévő gombot kell 5 másodpercig nyomni, majd ezután narancsságra színben kezd el villogni a jelszőfény. A Xiaomi Home appban ezután már megtalálható a konnektor, meg kell adni a WiFi-jelszót, elnevezni, majd használni. Az applikáción keresztül lehet időzíteni a működését, lekapcsolni, felkapcsolni, ha pedig otthon vagyunk, Google Home-mal és Amazon Alexával még hanggal is tudjuk vezérelni.

Hasznos, a mindennapokban megkönnyítő eszköz a Xiaomi Mi Smart Plug, ami 3 990 forintba kerül a Lurdyban és a webshopban. Biztonságos, 750 fokig tűzálló, masszív, nem utolsósorban pedig kényelmes, hogy ha mondjuk otthon bekapcsolva hagytuk a vízmelegítőt vagy az olajradiátort, akkor távol a lakástól is le tudjuk kapcsolni.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.