mismart - webáruházA legnépszerűbb Xiaomi
termékek a mismart webáruházban.

Habár holnap igencsak nagy eseményt tart online a Xiaomi, ahol bemutatkozik többek között a 11T sorozat is, máris sikerült egy kis puskaport eldurrogtatnia a vállalatnak. Ez pedig nem más, mint a Xiaomi Smart Glasses, vagyis a cég első okosszemüvege. Az egyelőre még csak koncepciómodellként létező termék a viselhető eszközök piacát emeli teljesen új szintre.

Külsőleg alig látszik, hogy ez valami forradalmi megoldás, mindössze 51 grammos az egész szemüveg. Ennek ellenére képes kijelezni az értesítéseket, segít a navigációban, képeket lehet vele készíteni és még élőben le is tudja fordítani a szövegeket. Sőt, még súgógép funkciója is van.

A kijelző microLED technológiát használ, a képalkotó chip pedig mindössze 2,4 x 2,02 milliméter, ami nagyjából egy rizsszemnek felel meg. A különálló pixelek mérete 4 μm, így a kép bőven ráfér az üvegre. Monokróm a panel, ezáltal lehet ultra energiahatékony, ráadásul akár 2 millió nites fénysűrűségre is képes, vagyis még erősebb napsütésben is minden tökéletesen látszódni fog.

A microLED optikai hullámvezető technológiát használ, ami 180 fokban töri meg a fényt, így pontosan az emberi szem felé irányítja azt. A rácsszerkezet a szemüveglencse belső felére lett vésve, ami lehetővé teszi a fény egyedi módon történő törését a számtalanszor visszaverődő fénysugarak lévén, ezáltal kerül megalkotásra a teljes kép. Mindez egy lencsében történik, nincs szükség tükrökre vagy bonyolult többlencsés szerkezetre.

A Kínában már jól ismert XiaoAI segít elsősorban a vezérlésben, hanggal is irányíthatjuk a Xiaomi Smart Glasses okosszemüveget, ami képes szólni a fontos értesítésekről, de az otthoni biztonsági kamerák jelzéseiről is. A szemüveg két mikrofonnal és egy 5 MP-es kamerával rendelkezik, utóbbi segít a fordításban és a fotózásban.

Belül egy négymagos ARM processzor dolgozza fel az információkat, van akkumulátor, érintőpad, WiFi, Bluetooth, a szoftver pedig valamiféle androidos rendszer, amit egyelőre nem részleteztek. Egyelőre még nem lesz megvásárolható a készülék, de legalább bepillantást nyerhettünk a hihetetlen jövőbe.

mismart.hu webáruház | Xiaomi termékek széles választéka a hivatalos viszonteladótól

Mi Store Lurdy Ház
(1097 BP, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Mi Store Debrecen
(4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Mi Store Szeged
(6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeMismart
Mi Smart Webáruház
Webshopwww.mismart.hu
Facebook: mismart.hu
Instagram: mismart.hu
YouTube: Mi Smart Webáruház
Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.