Megérkezett a legnépszerűbb aktivitásmérő legújabb generációja, a Xiaomi Mi Band 5, ami óriási előrelépéseket hozott az elődhöz képest. Kínában 26 dollárt kér a gyártó az NFC nélküli, és 30 dollárt az NFC-s változatért.

Az egyik legnagyobb fejlődés az AMOLED kijelző esetén érhető tetten, ami 0,95″-ről 1,1″-re nőtt, a főképernyő pedig személyre szabható, rengeteg óratémát lehet áttölteni a kütyüre. Sőt, még animált megoldásokat is.

A szenzorok viszont maradtak. A gyorsulásmérőről, pulzusmérőről, nyomásmérőről, valamint giroszkópról és véroxigénszint mérőről szóló pletykák falsnak bizonyulatak. A szoftver ettől még jobb lett, most már 11 „professzionális módot” ismer a készülék, amelyeket a vállalat finomhangolt a különféle tevékenységek minél pontosabb mérésének érdekében.

A Xiaomi Mi Band 5 például ötféle úszást is meg tud különböztetni, sőt, maga a karperec is 50 méterig vízálló. A PAI (Personal Activity Intelligence) még részletesebb tájékoztatást nyújt a sportokról.

A pulzusmérőn sokat reszeltek és képes tájékoztatni, ha valamilyen abnormális működést vél felfedezni a szívverésben, elvileg 50%-kal pontosabb lett a PPG szenzor, mint korábban. Adott az alvásfigyelés is.

Az NFC-s verzió természetesen mobillfizetésre is alkalmas, nagy lehetőséget használt ki így a Xiaomi. Nem maradt el a hangvezérlés, kérdés viszont, hogy ez majd Kínán kívül működni fog-e.

A vállalat 14 napos üzemidőt garantál, ha pedig tölteni kell, akkor végre nem kell kivenni a szíjból a fő modult, hanem mágnesesen etethető, az aktivitásmérő hátulján lévő kis pinekre pattan fel a töltő.

A Xiaomi Mi Band 5 Kínában június 18-tól lesz kapható, a globális verzió értékesítésének időpontjáról viszont még egyelőre nem esett szó.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu