A Xiaomi ismét nagyot lép a viselhető technológiák terén: egy új, automatikusan méretre igazodó okosgyűrűvel bővíti kínálatát, amelyről a 91Mobiles számolt be 2024. október 16-án. A vállalat egy szabadalmat kapott az újdonságra, ami nemcsak a hagyományos, fix méretű gyűrűket váltja le, hanem egészen új irányt is nyit a személyre szabott és kényelmes viselhető eszközök világában.

Miért épp az okosgyűrűk? Az okosgyűrűk területén folyamatos a fejlesztés, hogy minél több funkcióval szolgálják ki a felhasználókat. A hagyományos gyűrűk sokszor kényelmetlenek lehetnek, mert nem alkalmazkodnak a különböző méretű ujjakhoz – túl szorosak vagy épp túl lazák lehetnek. Ezen próbál segíteni a Xiaomi újítása: egy okos kialakítás, amely automatikusan igazodik az ujj méretéhez, így javítva a kényelmet és a funkcionalitást.

Az új okosgyűrű legfontosabb jellemzői:

  • Automatikus rugalmasság: A szabadalomban leírt gyűrű belső és külső szerkezettel rendelkezik, a belső rész pedig rugalmas mechanizmussal van ellátva, anyaga PVC vagy gumis. Ez lehetővé teszi, hogy a gyűrű magától igazodjon a különböző méretű ujjakhoz, kényelmes és biztonságos viseletet biztosítva.
  • Személyre szabott illeszkedés: Az okosgyűrű méretre szabható illeszkedése javítja az egészségügyi funkciókat, például a pulzus- és véroxigénszint mérésének pontosságát.
  • Egészségügyi monitorozás: A méretállítás mellett a gyűrű számos egészségügyi funkcióval is rendelkezik. Képes nyomon követni a pulzust, a véroxigén szintet, valamint számos szenzor és memória biztosítja az intelligens működést.

 

 

Új irány a viselhető technológiákban A Xiaomi célja, hogy olyan okosgyűrűt dobjon piacra, amely automatikusan igazodik a felhasználók ujjméretéhez, és így sokkal kényelmesebb viseletet biztosít. Az új modell egészségügyi monitorozással és okos funkciókkal is rendelkezik, ami még vonzóbbá teszi a cég okoseszközökből álló ökoszisztémájában. A szabadalom alapján a gyűrű nagy potenciállal bír, hogy forradalmasítsa a viselhető eszközök piacát: a jövőben nemcsak fitneszkövetésre, hanem okosotthonokkal való integrációra is alkalmas lehet.

 

Amíg be nem futnak az okosgyűrűk, meg kell elégednünk az okosórákkal és aktivitásmérőkkel.