Kicsit kevesebb mint egy évtizeddel ezelőtt az 1 GB RAM még teljesen elegendő volt egy okostelefon esetén. Manapság viszont már a 6 GB is csak átlagosnak számít az androidos mobiloknál, a legdurvább készülékekben pedig már 16 GB-os találunk, vagyis többet, mint a legtöbb laptopban. A Xiaomi pedig kifejlesztette a RAMDISK technológiát, hogy a legtöbbet ki tudja hozni a rendelkezésre álló memóriából.

A cég eddig is a teljesítményorientált hardveréről volr híres, a nemrég bemutatott Mi 10T sorozat többságe is csúcshardverrel kerül forgalomba. Az új ötlet pedig bár a PC-k világában már ismert, a telefonoknál még sosem vetették fel.

A RAMDISK, ahogy a neve is mutatja, magát a RAM-ot használja tárolóként, így pedig sokkal gyorsabban telepíthetőek a játékok, nő a teljesítmény is. Egyelőre persze még csak béta állapotban van a dolog, de a Mi 10 Ultra 16 GB-os LPDDR5 RAM-jával kipróbálható. Persze Kínában.

A Mi 10 Ultra RAM-ja bámulatosan gyors, hiszen 44 GB/s a sebessége, az UFS 3.1-es adattároló pedig 1700 MB/s olvasásra és 750 MB/s írásra képes. Aki már megvette az Utrát, annak a Game Centeren belül lehet telepíteni a RAMDISK trial módját. Egyelőre tíz játék támogatott, úgy, mint a QQ Speed, a Glory of the King, vagy a Peace Elite, ezeket kétszer gyorsabban lehet telepíteni az új megoldással, mint eddig.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag