Minden gyártó arra törekszik, hogy lényegében az egész előlap egy kijelző legyen. A Xiaomi a Mi 9T-vel (és a Próval) már nagyon közel került ehhez, mostanában viszont úgy fest, hogy a kameralyukas panelek nyernek teret maguknak. A hírek szerint a jövő a képernyő alá szerelt szelfi egységeké lehet, ám a Xiaomi alelnöke igyekezett lehűteni a kedélyeket, hogy egyelőre még messze vagyunk ennek a bevezetésétől.

Lu Weibing szerint az egész iparág dolgozik egy élhető megoldáson, már a Xiaomi is mutatott egy profotípust 2019-ben. Weibing szerint azonban két tényezővel kell számolni. Az egyik, hogy a mostani kijelzők felbontása már túl nagy, éppen ezért sok fényt kitakarnak, ami jelentősen rombolná a képminőséget. És ezzel rögtön a második ponthoz jutunk.

A fényáteresztő képessége is rendkívül csekély a mai paneleknek, kombinálva ezt a nagy pixelsűrűséggel tehát egyelőre valóban nem túl felhasználóbarát megoldások születhetnének. Ettől még nincs kizárva, hogy a technológiai fejlődés legyűri ezeket a korlátokat, de a Xiaomi VP szerint ez még akár évekbe is telhet.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.