Sokan csak Amazfitnek ismerik a Xiaomi egyik partnercégét, de nem, a Huami maga a gyártó, és az Amazfit a sorozat, amibe a termékek, jellemzően az okosórák tartoznak. Elég sok termék kapható a Lurdy Mi Store-ban is, többek között a gyönyörű Amazfit GTR, vagy éppen a kecses GTS. A mostani tesztben egy olcsóbb, de még mindig nagyon korrekt tudású óráról lesz szó, ez az Amazfit Bip S, ami GPS-szel, hosszú üzemidővel és vízállósággal is rendelkezik.

Körbenézve a polikarbonát, egybeönött anyagból készült órát az előlapon egy 176 x 176 pixel felbontású, színes, érintésérzékeny transzreflektív kijelzőt találunk, Gorilla Glass 3 üveg mögé helyezve. Minél több a fény, annál jobban látszódik a panel, jól olvasható kültéren és beltéren is, sötétben pedig a háttérvilágítás segít ki a bajból. Oldalt van a 316L típusú rozsdamentes gomb, ami visszalépésre is alkalmas, plusz a legtöbb tevékenységet hozzárendelhetjük a hosszú megnyomásához. Hátul található az optikai PPG pulzusmérő. Az Amazfit Bip S 5 ATM vízállósággal rendelkezik, tehát lehet benne úszni, de a vízisportokat és a tengervizet érdemes kerülni.

A készüléken az Amazfit OS rendszer fut, méghozzá kellemes sebességgel, ujjmozdulatok segítségével érhetjük el a gyorskapcsolókat, az értesítéseket, valamint a főmenüt. Utóbbinál kapunk áttekintést a napi tevékenységekről, megmérhetjük a pulzusunkat (nagyon pontos eredmények születnek), plusz a sporttevékenységeket is aktiválhatjuk, összesen tizet. A rendszer működéséről és az Amazfit telefonos alkalmazás használatáról (Bluetooth 5.0 csatlakozés) az alábbi tesztvideóban beszélünk bővebben:

A készülékben Sony GPS (GLONASS) található, kültéren nagyjából 10-20 másodperc alatt talál jelet, pontos, stabil. A beépített, 200 mAh kapacitású akkumulátor 15-40 napos üzemidőt garantál, természetesen használattól függően, ha pedig folyamatosan használjuk a GPS-t, akkor 22 óra után merül csak le. A töltés a mellékelt bölcső segítségével végezhető, egyszerűen csak bele kell pattintani az órát és 2,5 óra alatt teleszívja magát energiával.

Az Amazfit Bip S ára 24 900 forint a Lurdy Mi Store-ban és a xiaomi.hu webshopban, ami tényleg szinte elenyésző összeg ahhoz képest, mennyi mindent tud. A négy színben (narancs, fekete, fehér, rózsaszín) megvásárolható okosóra ugyanis kellemes kijelzővel, korrekt tudással, vízállósággal, GPS-szel, könnyű kialakítással rendelkezik, így alighanem méltó társ lehet, akár a sportolás, akár a mindennapok során.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.