A Huami, ismertebb nevén Amazfit, az egyik legmegbízhatóbb partnere a Xiaominak, ráadásul számos okosórát leraktak már az asztalra, gondoljunk csak a GTR-re, a GTS-re, vagy éppen a Verge-re. Igen ám, de ezek is ugyanolyan sérülékeny kütyük, mint az okostelefonok, így gondolt egyet a cég, és kicsit most új vizekre evez. Megalkotta ugyanis az Amazfit T-Rex modellt, ami ugyanazokat a funkciókat mutatja fel, mint társai, de ez jóval ellenállóbb házba csomagolva.

Már első ránézésre látszik, hogy a T-Rex nem csupán egy okosóra. És nem azért robusztus, mert a tervezőknek nem indult el a fantáziája, hanem épp ellenkezőleg. Megfelel a MIL-STD-810G, és ezzel együtt 12 katonai szabványnak, bírja a sós permetet, és életben marad -40 foktól egészen +70 fokig. A kijelzőt Gorilla Glass 3 üveg védi, a kütyü pedig 5 ATM vízállósággal bír. Oldalt méretes fém gombokat találunk, ezekkel is lehet vezérelni a rendszer működését. Hátulra egy Biotracker PPG pulzusmérő került, ami annak ellenére, hogy ez nem orvosi eszköz, korrekt pontossággal dolgozik.

A kijelző kör alakú, érintésérzékeny, a képátlója 1,3″, felbontása pedig 360 x 360 pixel. Elég éles, hogy minden lássunk rajta, az AMOLED panel miatt pedig energiatakarékos, kiválóak a színei és a betekintési szögei is, jól látható kültéren is beltéren egyaránt. Ezen a képernyőn jelenik meg az Amazfit OS szoftver, ami kellemes sebességgel funkcionál. A menü részletes bemutatását a cikk végén látható videóra hagyjuk, itt annyit írnánk le, hogy az óra összesen 14 sporttevékenységet ismer, a beépített GPS-nek köszönhetően pedig jól nyomon is követi a sebességünket, valamint a megtett távolságot. Egy Sony modulról beszélünk, ami pontosabb a korábbiaknál, plusz gyorsabb a pozicionálása is.

A teljes funkcionalitáshoz még szükség van az iOS-re és az Androidra letölthető Amazfit alkalmazásra, amiben különféle dolgokat konfigurálhatunk, plusz visszanézhetjük a tevékenységeket. Ebben állíthatjuk be, hogy milyen sűrűn mérjen pulzust a készülék, milyen értesítéseket jelezzen ki, rezegjen-e a bejövő hívások esetén, melyik csuklónkon használjuk, vagy milyen sorrendben legyenek egymás alatt a főmenük. A 390 mAh-s akkumulátor ráadásul sokáig bírja egy szusszal, átlagos felhasználással 20 nap érhető el, állandó GPS kapcsolattal 20 óra, szimpla óra módban (tehát GPS és szinkronizálás nélkül) pedig akár 60-70 nap.

Az Amazfit T-Rex ára 54 900 forint a Lurdyban és a webshopban, és elnézve azt, hogy lényegében a normál okosórát árán kapunk egy strapakütyüt, teljességgel megállja a helyét ez az árképzés. Sőt, aki olyan kütyüre vágyik, ami minden értesítést a tudomására hoz, bírja a hideget, a forróságot, de még nagyobb behatásoknak is ellenáll, annak ez a modell tényleg ajánlott lehet, akár sportolásra, akár a mindennapokra.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.