A Xiaomi rendesen fejest ugrott a viselhető eszközök piacába. A vállalat olyan sikertermékeket tudhat maga mögött, mint például a Smart Band sorozat, Kínában pedig a Google Wear OS-t futtató okosórát is úgy viszik a mai napig, mint a cukrot. Európába viszont nem érkezett meg a készülék, helyette két olyan óra viszont igen, amelyek MIUI-szerű felülettel kecsegtetnek. Ebből most a kisebbiket, a Xiaomi Mi Watch Lite-ot mutatjuk be, amely korrekt külsővel rendelkezik, de fő vonzereje a szép kijelzőben, az állandó pulzusmérésben, a beépített GPS-ben, valamint a hihetlenül kedvező árazásában rejlik.

Az okosóra dobozában mindössze magát a kütyüt és egy töltőt találunk, de nincs is szükség többre. Mindössze 35 gramm szíjjal együtt a készülék, szinre észre sem vesszük, hogy a csuklónkon hordjuk, de aránylag apró, nagyon vastag alkaron nem mutat jól. A szíj egy „gombnyomással” cserélhető, az összecsatolása könnyű és stabil. Az óra oldalán van a menü/visszalépés gomb, a hátulján pedig a PPG pulzusmérő.

A Xiaomi Mi Watch Lite előlapján egy 1,4″-es LCD kijelzőt találunk, színes, érintésérzékeny, 323 ppi-s panel ez, ami kültéren is beltéren is egyaránt jól látható. Jó hír, hogy az óra 5 ATM vízállósággal rendelkezik, van menne légnyomásmérő 3 tengelyes giroszkóp plusz gyorsulásmérő is. A készüléket először párosítani kell egy okostelefonhoz, ehhez Android esetén a Xiaomi Wear, iOS-nél pedig a Xiaomi Wear Lite alkalmazást kell letölteni. A párosítás folyamata az alábbi videón látható.

Nem nagy kunszt végigcsinálni a folyamatot, kell mindenképpen hozzá egy Mi fiók. Utána már az órán azonnal cserélhetünk számlapot (120+ fajta van az alkalmazáson keresztül), mérhetünk pulzust, vagy akár irányíthatjuk a zenelejátszót is, ráadásul nem csak a gyárit, hanem például a Spotify-t is. Az óra összesen 11 sport módot ismer, kezdve a futástól és a sétától az úszáson át egészen a krikettig. A beépített GPS (GLONASS) miatt okostelefon sem kell ahhoz, hogy sportolás közben lokalizálja a helyzetünket és rögzítse az útvonalat a kütyü.

A menüben van még ébresztőóra, iránytű, stopper, időzítő is. Az értesítéseket kiválóan megjeleníti a készülék, a hosszú ékezetes karaktereket is. A különféle adatokat a Xiaomi Wear (Lite) applikáción belül elemezhetjük ki, itt tudjuk azt is beállítani, hogy mely alkalmazások értesítsenek minket.

A Xiaomi Mi Wach Lite tehát a Lite neve ellenére egy nagyon komoly cucc, már eleve a tűéles kijelző, a remek szoftver, az értesítések, valamint a beépített GPS miatt is szeretni lehet, a Lurdy/Debrecen Mi Store-ban és a webshopban kiírt 19 900 forintos ára láttán viszont egyenesen a „must have”, vagyis az azonnal beszerezni kategóriába esik.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeXiaomi Mi Store Magyarország