mismart - webáruházA legnépszerűbb Xiaomi
termékek a mismart webáruházban.

A szolgáltatói vagy éppen az olcsó routerek legtöbbször nem arról híresek, hogy nagy lenne a hatósugaruk, így sok esetben fordul az elő, hogy a hálószobába, vagy éppen a nappaliba helyezett eszköz jelét már nem lehet fogni a távolabbi helyiségekben, esetleg az udvaron. Erre az esetre két megoldás van; az egyik, hogy egy komolyabb készüléket vásárol az ember nagyon sok pénzért, vagy pedig egy jelerősítőt szerez be, amivel jóval kedvezőbb áron áthidalható a probléma. Most az utóbbiról, pontosabban a Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200-ről lesz szó, ami egy Ethernet csatlakozóval rendelkező és akár 5 GHz-es sávon is üzemelő jelerősítő.

Korábban már volt hasonló kütyü a Xiaomi kínálatában, de az még csak 2,4 GHz-en volt képes üzemelni, ami a maximális sebességet is 300 Mbps-ban limitálta. Az új készülék viszont új dimenzióba lép, hiszen kombinált hálózattal akár 1200 Mbps-re is képes, ami azért tényleg hatalmas előrelépés. Két antennával rendelkezik, az elején van egy WPS gomb illetve két led, amik mutatják, hogy működik-e az eszköz és hogy megfelelő-e az internetkapcsolat. Lehet hotspotként is használni, hiszen az alján találunk egy Ethernet csatlakozót, ez is újítás a korábbi modellhez képest.

A beüzemeléshez a Xiaomi Home alkalmazást kell letölteni Androidra vagy iOS-re, majd párosítani kell a Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200-t, a pontos folyamatot a fenti videóban lehet végigkövetni. Utána már csak annyi a dolgunk, hogy elnevezzük a kívánt hálózatot illetve megadunk egy jelszót, az eszköz pedig teszi a dolgát, mi pedig örülünk, hogy végre ott is van internet, ahol eddig alig lehetett elérni.

Persze csodára nem kell számítani, ám a saját, és a videó végén is látható tesztünk alapján egy normál okostelefon már csak 1,5-2,5 Mbps-t mért a nappaliban, nagyjából négy falra és 15 méterre a hálótól. A két szoba közé lett helyezve az AC1200 jelerősítő, így pedig már 50-60 Mbps-re nőtt a tempó, ami persze még mindig nem éri el a router mellett mért 600 Mbps-t, de jelentősen több, mintha nem dugtuk volna be a konnektorba. Hogy ajánlott-e nagyobb lakásokba, házakba, emeletek közé? Mindenképpen, a vásárláshoz pedig ERRE a linkre érdemes kattintani.

mismart.hu webáruház | Xiaomi termékek széles választéka a hivatalos viszonteladótól

Mi Store Lurdy Ház
(1097 BP, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Mi Store Debrecen
(4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Mi Store Szeged
(6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeMismart
Mi Smart Webáruház
Webshopwww.mismart.hu
Facebook: mismart.hu
Instagram: mismart.hu
YouTube: Mi Smart Webáruház