A megjelenése óta csak Kínában volt elérhető a Xiaomi Mi Band 4 NFC-s változata, amellyel mobilfizetésre is képesek voltak a felhasználók a világ legnépesebb országában. Európa viszont csak a sima verziót kapta meg, eddig. Változik ugyanis a helyzet, Oroszországban, nem sokkal később pedig Európában is kapható lesz a népszerű viselhető eszköz.

A megjelenéskor a Mastercard kártyák kapnak támogatást, ezeket a plasztik fizetőeszközöket a Mi Fithez kell hozzáadni. Természetesen majd lesz Google Pay, Visa és PayPal is, de hogy mikor, arról nem beszélt a vállalat. A vezetékmentes fizetésen kívül akár tömegközlekedési eszközökön is lehet majd használni a kütyüt, bár egyelőre csak Olaszországban, Németországban, Svájcban, Lengyelországban, Törökországban, Angliában és Franciaországban.

A Xiaomi Mi Band 4 NFC június 16-án kerül fel a boltok polcaira az oroszoknál, ahol 30%-kal magasabb árat kap, mint a sima modell. A döntés egy kicsit azért vicces, hiszen június 11-én már a Mi Band 5-öt mutatja be a Xiaomi, ami szintén tartalmaz majd NFC chipet.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.