A tizedik születésnapra két új telefonnal is készült a Xiaomi. Az egyik a Mi 10 Ultra, a másik pedig a Redmi K30 Ultra lett. Ahogy mindkettő neve sejteti, felső kategóriás telefonokról van szó, de a Mi volt eddig is feljebb pozicionálva, ami most sincs másképpen. A csúcsmodell a Huawei P40 Pro és a Samsung Note 20 Ultra ellen száll versenybe, a DxOMark pedig le is tesztelt a kamerás képességeket, az eredmény pedig fantasztikus, hiszen minden eddiginél magasabb pontszámot kapott a készülék.

A 142 pontos eredmény pedig több összetevőből áll. A leírás szerint a Mi 10 Ultra rendkívüli módon képes visszaadni az élethű színeket, tökéletes az expozíció, és a vonalélesség sem csorbul, ha belezoomolunk a részletekbe. A bokeh effektusok során is rendkívülit nyújott a mobil, az előtérbe helyezett objektumok pedig kifejezetten jól elkülönülnek a háttértől.

Az ultraszéles látószögű kamerát is végig dicsérték a teszt során, minden eddiginél több fér egy képbe, a zajszűrés is alacsony szinten maradt.

A 106 pontos videozási képesség is kiemelkedő, a 4K 60 fps mellett a Mi 10 Ultra akár 8K 24 fps-ben is tud filmezni, eközben a dinamikatartomány, a színek, a fókuszálás sebessége és a stabilizálás is az élmezőnybe repíti a telefont.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu