Akik forgalmasabb helyen, esetleg közút mellett laknak, vagy egyszerűen csak nem bírják a port, bizony érdemes olyan eszközt vásárolniuk, ami a lehető legnagyobb mértékben tisztítja a levegőt. A Xiaomi légtisztítói nagyon közkedveltek, hatékonyságuk mellett leginkább a kedvező árazásuk miatt. Így volt ez a Purifier Prónál, vagy éppen a 2S-nél, és aligha lesz ez másképpen az utódnál, egyben tesztalanyunknál, a Xiaomi Mi Air Purifier 3Hnál.

A dobozban nem csupán a téglatest alakú, 4,8 kg-os eszközt találjuk, hanem a tápkábelt és a szűrőt is, a tartozékok eléréséhez a hátul lévő ajtót kell lenyitni. A szűrőről nem szabad leszedni a külső hálót (az fogja meg a nagyobb dolgokat), csupán a látványosabb fotók kedvéért tettük ezt meg. Körbenézve a légtisztítót láthatjuk a hátul lévő gombot, amivel az elöl lévő OLED kijelző fényereje módosítható. A képernyőt helyet kapott egy érintőgomb is, ezzel lehet megválasztani a kívánt üzemmódot, körülötte pedig egy színes karika világít, ami ha zöld, akkor jó a levegő, narancssárgánál már figyelni kell, pirosnál pedig azonnali tisztítás szükséges.

Ha felülről nézünk bele a készülékbe, láthatjuk a ventilátort, ami alapesetben nagyon halk, nagyjából 33 dB-es működést garantál, maximumra csavarva viszont már van hangja azért. A polírozott belső felület és a centrifugális, kefementes villanymotor bő 21%-kal nagyobb levegőszállításra képes, mint az elődmodell, a tiszta levegőszállítási ráta 380 m3/óra. A Xiaomi Mi Air Purifier 3H-t maximum 45 m2-es helyiségben érdemes használni a vállalat szerint.

A fogyasztása is nagyon kellemes ennek a kütyünek, naponta kevesebb áramot fogyaszt, mint 1 kWh, tehát ha a hét minden napján használjuk, akkor sem fog őrült mértékben megnőni az áramszámlánk. A légtisztító mellé, mint írtuk, már gyárilag csomagol a Xiaomi egy valódi HEPA szűrőt, ami három rétegű: a külső réteg a koszt, a hajszálakat, a nagyméretű dolgokat fogja meg, a HEPA rész a füst, a spórák, valamint a pollen 99,97%-át szűri ki, az aktív szenes szűrő pedig a mérgező anyagoktól szabadít meg. A webshopban és a Lurdy Mi Store-ban kapható még anti-formaldehides és antibakteriális szűrő is.

A Xiaomi Mi Air Purifier 3H hozzáadható a Xiaomi Home alkalmazáshoz. Bluetooth-on keresztül már automatikusan felismeri a készüléket a program, de manuálisan is hozzá lehet adni. Az applikációban módosíthatjuk az üzemmódokat, ahogy a kijelzőről is, plusz egyrészt zárolhatjuk az érintőgombot a véletlen nyomkodások elkerülése miatt, illetve beállíthatunk automatizáló folyamatokat. Ha van okosotthon kezdőszettünk, akkor például az ajtónyitó szenzor elmozdulására azonnal kikapcsolhat a masina, de csomó más lehetőséget megadhatunk, érdemes szánni erre egy kis időt.

A Xiaomi Mi Air Purifier 3H ára 49 900 forint a xiaomi.hu-n és a Lurdyban. Mondani sem kell, hogy ilyen áron eddig álmodni sem lehetett ilyen légtisztítóról, pláne olyanról, ami ehhez hasonló teljesítményt és tudást kínál. Használata tényleg látványos eredményeket jelent, a tisztább levegő nem csak levegővételkor mutatkozik majd meg, hanem az egyre ritkább portörlésnél is.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu