Felkelhetünk egy nap bal lábbal, eshetünk haza egy nagyon nehéz nap után, sajnos mindig vannak nehéz pillanatok. Szerencsére viszont olyanok is akadnak, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra, vagy ha más nem, mi segítünk magunknak, másoknak ebben. A Xiaomi pedig már bőven gyárt olyan eszközöket, amelyek legalább a fényhatással igyekeznek minél megfelelőbb környezet teremteni, gondoljunk csak például a Bedside Lamp 1-re vagy a 2-re. Van viszont még itt egy okos RGB LED szalag is, méghozzá a Yeelight Lightstrip Plus, amely tényleg a színskála szinte minden árnyalatában képes megvilágítani egy adott helyiséget.

Kezdjük a dobozzal, ami a 2 méter hosszú LED szalagot tartalmazza. Mellette találunk még egy bekapcsológombot tartalmazó modult, valamint annak a végén egy töltőfejet, amihez jár EU-s átalakító is természetesen. A két különálló részt össze kell csatlakoztatni a megfelelő működéshez. A szalag tovább bővíthető egészen 10 méterig, 1 méteres toldatokat lehet külön vásárolni.

A Yeelight Lightstrip Plus akár méretre is vágható, vannak olló ikonnal és szaggatott vonallal lévő jelölések, ahol el lehet nyesni. A szalag szinte minden anyagra felhelyezhető, ehhez le kell venni a hátulján lévő műanyag védőcsíkot, majd után már tényleg odatapad könnyen, de azért érdemes jól rányomni a felületre, hogy később se váljon le.

Mivel okos RGB kütyüről van szó, nem maradhat el a Xiaomi Home alkalmazás, amit iOS-re és Androidra lehet telepíteni. Pillanatok alatt párosítható Bluetooth-on keresztül a telefon és a szalag, majd utána már konfigurálható is. Megválaszthatjuk a megfelelő színt (lilától a piroson át egészen a zöldig), a fényerőt, ha pedig automatikus színátmenetet szeretnénk, arra is van lehetőség. Előre beállított eseményekhez is találunk megfelelőt, vacsora, filmezés, randevú, amire csak vágyunk.

A Yeelight Lightstrip Plus fontos tulajdonsága, hogy aktiválhatjuk a 15 perces kikapcsolást, így ha valaki fényre aludna el, nem kell a kikapcsolással szöszölnie. Hanggal is vezérelhető Amazon Alexán vagy Google Home-on keresztül, plusz mivel a Xiaomi ökoszisztéma része, akár automatizálhatjuk más okosotthonos eszközökhöz.

Márpedig így abszolút érthető a 11 400 forintos ár, és így meg is éri azoknak, akik hangulatossá tennék a nappalit, a hálószobát, vagy csak fényt szeretnénk a konyhába a bútor alá. Ha pedig tovább bővítenénk a 2 méteres hosszúságot, akkor méterenként 2 990 forintért ezt is megtehetjük.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu