Több vízforralóval is foglalkoztunk már. A Viomi Smart Kettle Pro nem csupán applikációval vezérelhető, hanem külön kis kijelzőt is kapott, a Xiaomi okosvízforralója pedig az saját alkalmazása miatt érdekes. Van viszont még egy termék, ami habár nem okos, mégis hasznos és dekoratív, ez pedig a Xiaomi Mi Electric Kettle.

A vízforraló nagyon megnyerő dizájnt kapott, letisztult, tényleg kiváló elem a konyhában. A dupla falú kialakításnak köszönhetően nem melegszik fel a külseje, ha elkezdünk vizet forralni benne, akkor lehet belül akár 80-100 fok is, a burkolat marad 36-40 fokos, így nem veszélyes hozzáérni. A belseje egyébként 304-es típusú rozsdamentes acél, GB4806 szabvánnyal, könnyen mosható, egybeöntött, szagmentes.

A Xiaomi Mi Electric Kettle kapacitása 1,5 liter, bőven elég tehát akár egy családnak is ételkészítéshez, teafőzéshez. A fedél akár 70 fokban nyitható, de elsőre még csak kicsit emelkedik fel, hogy a felcsapódó gőz ne az arcunkba emelkedjen, az átmérő pedig 13 centiméter, nagyon kényelmes tehát utántölteni a vizet. A melegítést a brit STRIX típusú termosztát látja el, ami akár 10 ezerszer képes működésre bírnia a vízforralót, garantálva ezzel a nagyon hosszú életet.

Egy liter, nagyjából 20-21 fokos vizet egyébként 3 perc 27 másodperc alatt hevít fel 100 fokra, tehát a konkurensekhez képest még gyorsnak is nevezhető. Hármas védelem jellemzi: áramütés, száraz égés, automatikus kikapcsolás. A melegítéshez az alul lévő gombot kell lefelé billenteni, egy piros led jelzi is, hogy használatban van a készülék.

A Xiaomi Mi Electric Kettle ára 6 990 forint a www.xiaomi.hu webshopban és a Lurdy Mi Store-ban, ezzel pedig egyrészt egy kiváló dizájnnal rendelkező vízforralót kapunk, másrészről pedig a vetélytársaknál több tudást, kényelmesebb használatot is.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.