Egyre több az autó, egyre forgalmasabb a belváros, egyre nagyobb dugók alakulnak ki. Sajnos lassan eljutunk oda, hogy reggeli, vagy éppen délutáni indulás előtt jelentősen rá kell számolni a megszokott közlekedési időre, annyira fel tudnak torlódni a kocsik és a buszok egymás mögött. Alternatívából viszont szerencsére akad néhány, például tesztalanyunk, a Xiaomi Mi Electric Scooter PRO, ami az M365-höz képest egy kicsit erősebb, szebb, valamint jóval nagyobb hatótávval rendelkező változata, amivel már nem csak a közel, hanem a távol lévő munkahelyre vagy suliba is el lehet gurulni.

Nem sokban, de látványosan különbözik egymástól a Pro és az M365. A szemfülesebbek kiszúrhatják, hogy sokkal több a piros festés a Pro modellen, a kerekeknél, a kábeleknél, vagy akár a kormánynál. Fent ráadásul a textúrázott, gumi anyagból készüt, jó fogású markolat sem szürke, hanem fekete, plusz nagyobb hely marad a talpunknak is, kényelmesebb utazni a Próval. A kerekek ugyanúgy 8,5″-esek, fékezni pedig a bal kezünknél lévő karral lehet, semmiképpen se lépjünk a hátsó sárvédőre.

Hátul van egy lámpa, ami világít, ha pedig lassítunk, azonnal pulzálni kell. Gázt a jobb tenyerünknél lévő tekerővel lehet, sőt, még az állandó sebességet (tempomat) is aktiválhatjuk. A Xiaomi Mi Electric Scooter PRO kormányán még a sebességet és a töltöttségi szintet mutató kijelző is található, az alatta látható gombnak a segítségével hosszú megnyomásra bekapcsolhatjuk a rollert, rövidre az elöl lévő, igen erős fényű ledes lámpát, dupla nyomásra pedig a módok között válthatunk, az eco esetén maximum 15 km/h-val, a D-nél 20-szal, az S-nél, tehát a sportnál viszont már a maximális, 25 km/h-val száguldozhatunk.

Ennél többel is tudna menni a roller, de az EU leszabályozta. A csengő mögött lévő kallantyút a hátsó sárvédőhöz kell kapcsolni, így lehet hordozni a rollert, a kormányrúd alján lévő billenőt kell ellökni, kicsatolni, és máris szállítható a 14,2 kg-os kétkerekű. A roller terhelhetősége 100 kg, de ez diszpozitív szabály, némi elérés engedélyezett felfelé is, maximum nem megy olyan gyorsan és olyan messze az eszköz. Az IP54-es védelem jól jön, ha tócsába megyünk, de esőben ettől még ne használjuk a rollert.

A Xiaomi Mi Electric Scooter PRO erejét a 300W-os teljesítményű (600W a maximális) motor biztosítja, a hatótávot pedig 12800 mAh-s (474 Wh) akkumulátor, egy feltöltéssel akár 45 km-t is meg lehet tenni, függően persze a sebességtől, az időjárástól, vagy éppen az útviszonyoktól. Fékezéskor rekuperál a rolli, ügyesen lehet tehát bánni a százalékokkal. A kijelző mellett a Xiaomi Home alkalmazásban is láthatjuk az adatokat, a kapcsolat Bluetooth-on épül fel.

A Xiaomi Mi Electric Scooter PRO egy remek alternatív közlekedési forma, amely a nagy hatótávnak köszönhetően tényleg alkalmas arra, hogy távolabb lévő helyekre is könnyedén eljussunk, vagy hogy csak ritkán kelljen 7-8 órát tölteni a kétkerekűt. A 169 990 forintos ára persze nem kevés, és sokaknak elég lesz az M365 is a kedvezőbb árával, ám a profi rollerezés tényleg itt kezdődik, a Pro ugyanis gyors, hordozható, dizájnos, de legfőképpen hasznos és szerethető.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu