A mai, rohanó világban mindig naprakésznek kell lennünk. Állandóan figyeljük a telefonunk, várjuk a főnök hívását, esetleg barátaink megkeresését. Az aktivitásmérők és az okosórák viszont kicsit csökkenteni tudják a mobilhasználatot, ezeken is olvashatók a legfőbb tartalmak, kényelmesek szépek. A Xiaomi Mi Smart Band 4 (igen, Európában a Smart is a termék nevének a része) egy mindennapokra tökéletesen használható fitnesz karperec, ami elődjével ellentétben immár színes kijelzőt kapott, és ár/érték arányban talán a legjobb a kategóriájában.

A készülék képernyője tehát színes, egy AMOLED panelről beszélünk, ami 0,95″-es 120 x 240 pixelt jelenít meg, érintésérzékeny, ahogy az alatta lévő gomb is kapacitív. Hátul pulzusmérőt találunk, ami a szokásos módon működik, képes akár folyamatosan is mérni a szívdobbanás mennyiségét. A szíj antiallergén, 155 és 216 mm között állítható, kényelmes a viselete. A Xiaomi Mi Smart Band 4 szerencsére 5 ATM, vagyis 50 méterig vízálló, édesvízben tehát bátran lubickolhatunk vele.

Az aktivitásmérő kapcsolódásához a Mi Fit alkalmazást kell letölteni Androidra vagy iOS-re, majd ezután csak meg kell kerestetni az applikációval, elfogadni a kiírt PIN-t és máris kezdődhet a szinkronizálás. A karperec menürendszerét ujjcsúsztatással érjük el. Oldalra lépve a zenelejátszót vezérelhetjük (léptethetjük a számokat, plusz meg is állíthatjuk), lefelé vagy felfelé pedig más pontokat lelhetünk fel.

Az óratéma variálható, több tíz darabot találunk a Mi Fitben, amit át tudunk tölteni. A menüben kapunk státuszjelentést, pulzusmérést, edzést (futás, séta, futópad, biciklizés, gimnasztika, úszás) – a lokalizáláshoz a telefont használja a kütyü -, időjárást, értesítést (az ékezetes karakterekkel sincs különösebb probléma), valamint egyéb menüpontot (ne zavarj mód, stopper, visszaszámláló, telefonkeresés).

Az adatok elemzését a Mi Fit alkalmazásban tudjuk részletesen nyomon követni. Megnézhetjük az elmúlt napok pulzusszámát, az edzésekről tömérdek információt kapunk (hol futottunk, mennyi kalóriát égettünk, milyen sebességgel közlekedtünk stb.), monitorozhatjuk az alvásokat (mély és könnyed alvás). A profilnál a Band 4-re kattintva különféle beállításokat végezhetünk; témák, ébresztés, alkalmazások értesítései (egyenként kiválaszthatunk bármennyit), tétlenségi figyelmeztetés, esemény emlékeztetők, ne zavarj és éjszakai mód, automatikus pulzus- és alvásfigyelés.

A Bluetooth 5.0-val, valamint 3 tengelyes gyorsulásmérővel és giroszkóppal rendelkező Xiaomi Mi Smart Band 4 tényleg egy remek kis aktivitásmérő lett, aminek mindössze 10 900 forintos árat szabott meg a hazai képviselet, tovább növelve ezzel az „azonnal kell nekem” érzést. Pici, kompakt, a 135 mAh-s akkumulátor pedig 15-20 napig bírja egy feltöltéssel, tehát nagyon ritkán kell etetni, akkor is csupán 2-2,5 órát kell pihentetni a fenti képen látható töltőbölcsőben. Lehet vele futni, dekoratív eleme a csuklónknak, és még vízálló is. Kell ennél több ennyi pénzért? Aligha.

Már kapható a Lurdy Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.