Számos olyan háztartás van még itthon, ahol nincs okostévé, pedig valószínűleg mindenki szeretné már nagyobb képernyőn élvezni a YouTube videókat, vagy a Netflix sorozatokat. Új tévét vásárolni viszont drága mulatság, ám elkeseredni felesleges, mert vannak alternatívák. Az egyik ilyen a Xiaomi Mi Box S, ami 4K felbontás mellett még a pendrive olvasást is lehetővé teszi. Aki viszont még olcsóbb kütyüre vágyik, annak a Xiaomi Mi TV Stick lesz a megfelelő választás, hiszen szinte „aprópénzért” tudja megadni azokat a szolgáltatásokat, amelyek élvezetesebbé tehetik a mindennapi tévézést.

A dobozban több dolgot találunk. A stick mellé jár egy távirányító, amihez viszont szükség lesz két mikroceruzaelemre, mert ezt a pakk nem tartalmazza. Tápellátáshoz szükséges microUSB kábelt és töltőfejet igen, mint ahogy HDMI toldatot és használati útmutatót is. Maga a stick nagyon apró, lényegében olyan, mint egy pendrive, a Xiaomi szerint még egy koktélparadicsomnál is könnyebb. Négymagos processzor hajtja a rendszert, méghozzá 1 GB RAM-mal és Mali-450 grafikus gyorsítóval.

A 8 GB-os tárhelyre telepítették az Android TV 9.0-t, a felhasználónak nagyjából 5 GB-ja marad más alkalmazások installálására. A beüzemelés nagyon egyszerű, össze kell dugni a tápkábelt, csatlakoztatni a HDMI-be a sticket, majd végig kell menni a szükséges konfiguráláson (fiókmásolás, nyelv és régi beállítása), ezt az alant látható videóban részletesebben be is mutatjuk.

A Xiaomi Mi TV Stick támogatja a Dolby és a DTS hangzást, hogy a lehető legjobb legyen az audioélmény. A Play Áruházból számos program telepíthető a gyárilag rendelkezésre álló YouTube-on vagy Netflixen kívül. Kipróbáltunk sok ismertebbet, működik például a Telenor MyTV, az HBO Go, vagy éppen az ismertebb játékok, persze itt azért érdemes nem a legjobb grafikával rendelkező fejlesztéseket választani.

Jól jöhet a beépített ChromeCast, így lényegében ha egy videót nézünk a telefonon, akkor egy ikon megérintésével azonnal átküldhetjük Wifin keresztül a képet a tévére, hogy jóval nagyobb kijelzőn tekinthessük meg az adott filmet. A távirányítóval lehet egyébként mászkálni a menüben, megnyitni az alkalmazásokat, vagy éppen előhívni a Google hangasszisztens, amivel akár keresni is tudunk a tartalmak között.

A Xiaomi Mi TV Stick rendkívül hasznos eszköz, ráadásul az ára is nagyon kedvező (a cikk irásának pillanatában 13 900 Ft), érdemes ellátogatni a Lurdy Mi Store-ba vagy a webshopba (KATT IDE), ha valaki ilyet szeretne. Merthogy sokkal olcsóbb, mint új tévét venni, mégis képes azokat az alapszolgáltatásokat megadni, amire szükség lehet a mindennapi tévézéshez, videonézéshez, vagy streamek megtekintéséhez.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag