Egy hete debütált a Xiaomi minden eddiginél komolyabb tudású csúcsmodellje, a Mi 10 Ultra, méghozzá 120 Hz-es AMOLED kijelzővel, 120W-os gyorstöltéssel, valamint 120x-os digitális zoommal. Hogy mekkora mérnöki munka ilyen kicsi helyre betuszkolni ilyen technológiát, azt maga a vállalat mutatta be a szétszerelős videóban.

A klip mindössze két perces és eléggé lényegre koncentráló. Először a hátlap lebontása után az NFC chipet láthatjuk, valamint az 50W-os vezetékmentes töltéshez szükséges tekercset, ezzek akár 40 perc alatt kábelek nélkül is 100%-ra tölthető az akkumulátor.

Vezetékesen pedig csupán 23 percre van szükség ehhez. Hihetetlen. A videóban leszerelik a kamerákat körülvevő dizájnelemet, így csomó dolgot megtudhatunk a lencsékről, így azt is, hogy a 48 MP-es egység egy Sony IMX586-os szenzor.

A Xiaomi háromféle hűtési technológiát alkalmazott. Grafén-réz megoldást a lapka, a RAM, a tárhely és a modem hűtéséhez, kombinálva egy gőzkamrával, valamint egy hőelvezető filmet, ami az optikai ujjlenyomat-olvasó és az OLED panel között fekszik.

A kisfilm megmutatja még az X-tengelyes vibramotort, ami az akkumulátor alatt helyezkedik el, a másodlagos hangszóróra is kitér, plusz immár tudjuk, hogy Gorilla Glass 5 üveg védi a képernyőt hátul, Glass 6 pedig a hátlapot hátul.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu