mismart - webáruházA legnépszerűbb Xiaomi
termékek a mismart webáruházban.

Mi jut eszedbe, ha meghallod, hogy Xiaomi? 

Minőség, megfizethetőség, stílus. Általában ezekkel a szavakkal jellemzik a Xiaomi termékeket és ez a hármas az, aminek köszönhetően rövid idő alatt ilyen népszerűvé vált a márka.

A Xiaomi letisztult stílusa remekül alkalmazkodik a felhasználók folyamatosan változó ízléséhez. Lekerekített vagy négyzetes formák és tört-fehér árnyalatok minden mennyiségben, szinte nincs olyan otthon, ahova ne lehetne beilleszteni a termékeiket. Ez a vásárlóknak örömet, a versenytársaiknak pedig sok fejtörést okoz. És hogy mit szól hozzá a dizájner szakma? Nos, emeli kalapját és állva tapsol!

A márka törekvéseit követők gyakran találkozhatnak az iF Design Award és a Red Dot Design Award díjak logóival, hiszen sok Xiaomi termék dobozáról köszönnek vissza ránk. Természetes, ha ez egyeseknek csak egy jól csengő marketingfogásnak tűnhet, ezért érdemes bepillantani a kulisszák mögé, hogy megértsük: ezek a díjak a világ legrangosabb dizájndíjai, így valódi elismerés, ha egy termék kiérdemli.

iF Design Award

Az iF Design Award az 50-es években alakult Németországban, a mögötte álló csapat immáron 68 éve törekszik arra, hogy felkutassa, támogassa és népszerűsítse a kiváló megoldásokat használó gyártókat és produktumaikat. A szakmai zsűriben minden nemzetiség elismert dizájnerei megtalálhatók, mint például a Tiffany & Co. amerikai luxus ékszerek megálmodója, Paloma Picasso, Pablo Picasso legfiatalabb lánya.

Az iF Design Awardot a dizájnerek Oscarjaként is szokás emlegetni. A pályázók száma évente 10 000-hez közelít, a gyártók a világ több mint 60 országából neveznek termékeikkel.

Red Dot Design Award 

A Red Dot Design Award több mint 60 éves múlttal rendelkezik, az első pályázat 1955-ben került kiírásra, Németországban. A kezdetekben két kategóriában lehetett nevezni: termékdizájn és kommunikáció, azonban 2005 óta dizájn koncepciókat is díjaznak.

A kiállításokkal egybekötött díjátadók hamar globális szintűvé nőttek, napjainkban több mint 18 000 pályázat érkezik évente, a világ több mint 70 országából. A Red Dot múzeumokat és online galériát is működtet, illetve évkönyveket publikál, ahol megtekinthetők a nyertes pályaművek.

A Xiaominak köszönhető a kínai dizájn fejlődése

Az évek során a Xiaomi számos kategóriában nyert el díjakat. Idén például összesen 27 iF Design Award díjat zsebelt be, ebből ötöt a User Interface (felhasználói felület) kategóriában. Ezzel pedig a MIUI vált a legtöbb díjat nyerő felületté az Android alapú rendszerek között.

Sőt, 2020-ban a Xiaomi lett az első kínai cég, aki egy éven belül 4 nemzetközileg elismert dizájn díjat tudhatott magáénak, köztük az iF Gold Award 2020 díjat, ami a legrangosabb elismerésnek számít.

Red Dot Design Award díjakból összesen 95-öt zsebelt be az évek alatt a Xiaomi, ennek többségét – egészen pontosan 71-et – termék dizájn kategóriában.

Ez a sok-sok elismerés és a több mint ezer elnyert díj pedig többek között annak eredménye, hogy a Xiaomi hét alapítótagja közül ketten dizájnerként tevékenykedtek korábban.

Li Ningning, a Xiaomi Ecosystem Termék- és Formatervezői Igazgatója

„Alázatos szívvel tervezzük termékeinket. A díszes dizájn talán felkapottabb lenne, vagy adott időpillanatban nagyobb érdeklődést váltana ki, de ha minden termékünk esetében az lenne a cél, hogy minél figyelemfelkeltőbb legyen, akkor az otthonod végül túl szemkápráztatóvá válna és nem éreznéd magad komfortosan benne. Azt szeretnénk, hogy termékeink bármely otthoni környezetbe tökéletesen beleilljenek, így nincs szükség arra, hogy kirívóak legyenek.”

 


A dizájn világnapja (június 29.) alkalmából összeállítottunk nektek egy galériát a Xiaomi díjazott termékeiből

Ha több terméket is szívesen megcsodálnátok IDE kattintva megnézhetitek az Xiaomi iF Design Award díjas termékeit, ITT pedig megtaláljátok a Red Dot Design Award díjjal rendelkezőket.

Mi Store Lurdy Ház
(1097 BP, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Mi Store Debrecen
(4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Mi Store Szeged
(6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
Mi Smart Webáruház
Webshopwww.mismart.hu
Facebook: mismart.hu
Instagram: mismart.hu

YouTubeMismart